Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Орг.торговли.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
83.98 Кб
Скачать

19. Торгівля на оптових ярмарках: сутність, порядок організації і стан розвитку в зарубіжних країнах.

У світовій практиці такими інструментами, як виставки та ярмарки, користуються майже всі компанії, задіяні у міжнародній діяльності, або ті, які планують вийти на світовий ринок. 

Оптовий ярмарок – ринковий захід, що періодично проводиться в установленому місці і у визначений строк з метою продажу-купівлі товарів за встановленими зразками, проведення ділових переговорів, обміну ринкової інформації, форм господарських зв’язків та укладання договорів поставки. Ініціатори проведення: міністерства, відомства; держ органи виконавчої влади; госп.товариства, обєднання підприємств. За складом учасників: регіональні, міжрегіональні, міжнародні. Функціонують на постійній та тимчасовій основі. За товарним профілем: універсальні(пропон товари, що виробляються підпр різних галузей промис), спеціалізм(однією або кількома галузей промис). За функціон призн: демонстрацій характ(мета – демонстрація, показ), виставки-ярмарки(демонстрац+оптов ямарки)У світовій практиці такими інструментами, як виставки та ярмарки, користуються майже всі компанії, задіяні у міжнародній діяльності, або ті, які планують вийти на світовий ринок.

Виставка-продаж – форма виставкової діяльності, яка поєднує рекламу з продажем товарів та вивченням  виробничими фірмами поглядів покупців.

Міжнародне бюро виставок визначає ярмарок як демонстрацію зразків продукції, яка згідно зі звичаями країни, де проводиться ярмарок, представляє собою великий товарний ринок товарів, що діє у визначені строки на протязі обмеженого періоду часу в одному і тому ж місці (наприклад, Сорочинський ярмарок на Полтавщині).

Київ Експо Стиль, Будівництовт та обладнання офісів. Переход ринкової економіки-збільш кількість виставок. Відкриті нові-КиївЕкспоПлаза.

_______________________________________

20. Торгівля на аукціонах: сутність, порядок організації і стан розвитку в зарубіжних країнах.

Ще одним засобом міжнародної торгівлі є аукціони, що спеціалізуються на збуті реальних товарів з суворо індивідуальними властивостями.  Міжнародний товарний аукціон – це спеціально організовані, періодично діючі в певних місцях ринки, на яких шляхом публічних торгів в завчасно обумовлені терміни та в спеціально визначеному місці проводиться продаж раніше оглянутих товарів, які переходять у власність покупця, який запропонував найвищу ціну. В міжнародній торгівлі склалась вельми обмежена номенклатура товарів, що продаються з аукціонів (наприклад, хутро, чай, овеча вовна, квіти, каучук, шкіра, антикваріат). Близько половини світового виробництва овечої вовни реалізується за допомогою аукціонної торгівлі. Найбільше значення мають австралійські і новозеландські аукціони, особливо, аукціон в Сіднеї. Традиційним аукціонним товаром є також чай. Чайні аукціони проводяться в Калькутті (Індія), Джакарті (Індонезія), Момбасі (Кенія), Коломбо (Шрі-Ланка). Важливим центром аукціонної торгівлі каучуком є Сінгапур, хутром – Санкт-Петербург, антикваріатом – Крісті (Christie) і Сотбі (Sotheby) в Лондоні. Товари, що продаються на аукціонах, бувають масовими і одиничними, але їхньою загальною рисою являється неоднорідність партій чи окремих екземплярів, тобто їх не можна купувати без попереднього огляду одиниці товару (лоту), що продається.

________________________________________________________________