Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ до контрольн.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
164.35 Кб
Скачать

Додаток а Умови для виконання контрольної роботи Характеристика базового підприємства та його галузеві особливості

ВАТ "Криворізький завод гірничого машинобудування" засновано установчим договором від 16.02.1998 р. Місцезнаходження : Україна, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул., Халтуріна 3. ВАТ "КЗГМ" має дочірні підприємства ДП "Дослідний завод ", ДП "Спортклуб". Органами управління заводу є загальні збори акціонерів – вищий орган управління , спостережна рада; дирекція – виконавчий орган; ревізійна комісія – контролюючий орган.

Підприємство спеціалізується на випуску машин та обладнання для гірничовидобувної, енергетичної та інших галузей народного господарства, товарів народного споживання. Обладнання, що випускається, характеризується великою різноманітністю як у виконанні, так і у складності. Виробнича структура заводу наведена на рис. 1.

Завод являє собою сучасне машинобудівельне обладнання з одиничним і серійним типом виробництва та випускає бурове обладнання, обладнання механізації поверхні шахт і навколо стовбурних дворів, вантажники, запчастини, гірничо-шахтне і гірничо-бурове обладнання, бурові головки, вантажники ковшові шахтні, установки бурильні. Найважливіша продукція, що випускається заводом, відповідає світовому технічному рівню. Тому ВАТ"КЗГМ" здійснює експорно-імпортні операції через організовану дилерську мережу. Завод займається постійним освоєнням нових машин і механізмів для рудо- і вугледобувних галузей України, Росії, Казахстану, Білорусі і Дальнього Зарубіжжя.

Основними вітчизняними замовниками для підприємства є Дніпропетровський завод металевих виробів", Запорізький завод феросплаві" , ВАТ Гідропривід" та промислові підприємства Ірана , Болгарії, Югославії, Чехії та ін.

ВАТ "КЗГМ" здійснює оперативний і бухгалтерський облік результатів своє діяльності, а також веде статистичну звітність та подає її у встановленому порядку і обсязі органам державної статистики і засновникам.

Для забезпечення ведення бухгалтерського обліку ВАТ "КЗГМ" обрано таку форму його організації, як створення бухгалтерської служби на чолі з головним бухгалтером, який має два заступника. Структурна схема бухгалтерії наведена на рис.2. З 2004 року підприємство веде бухгалтерський облік в автоматизованому режимі з використанням бухгалтерської програми "1-С Бухгалтерія ".

Облік виробництва організований на заводі за позамовно-нормативним методом. Зведений облік витрат на виробництві ведеться за безнапівфабрикатним варіантом у розрізі замовлень, у розрізі видів продукції, по заводу в цілому.

Реєстрац. № _______________

Підписано до друку __.__.2010р.

Формат А 5

Обсяг 21 стор.

Тираж 20 прим.

Видавничий центр КТУ, вул. ХХІІ партз’їзду, 11,

м. Кривий Ріг