Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
программы для студентов.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
72.19 Кб
Скачать

Стипендії Посольства Франції в Україні

Посольства Франції в Україні пропонує: •  стипендії на здобуття диплому 2-го циклу навчання, що еквівалентно диплому магістра, на 10 місяців з будь-якої спеціальності •  стипендії для навчання в аспірантурі зі спільним французько-українським науковим керівництвом для роботи над дисертацією (три наукових стажування по 6 місяців впродовж 3 років) •  стипендії « n+i » для проходження магістерського циклу навчання для молодих інженерів (рівень Бакалавр / Магістр) •  стипендії для навчання за магістерською програмою COPERNIC для молодих економістів та інженерів.

Вимоги до кандидата, який подає заявку на участь у конкурсі: •  мати українське громадянство •  бути віком до 30 років •  мати український диплом про вищу освіту (магістр/спеціаліст/бакалавр) •  ніколи раніше не мати стипендії Уряду Франції.

Стипендії надаються відповідно до наступних критеріїв: •  високий рівень знань кандидата; •  якісний та переконливий навчальний проект з обґрунтуванням професійного вибору; •  володіння французькою та/чи англійською мовами залежно від навчального проекту; •  розробка індивідуального проекту студента у відповідності до українсько-французької угоди про науково-технічне співробітництво.

Термін подання документів - до 15 березня 2012року (27 лютого для програми Copernic)

Детальніше: http://www.ambafrance-ua.org

Національна стипендіальна програма Словацької Республіки

Інформуємо, що словацька сторона оголосила про Національну стипендіальну програму з підтримки мобільності студентів, аспірантів, викладачів ВНЗ та науково-дослідних працівників, що була ухвалена Урядом Словацької Республіки в 2005 році. Програма фінансується Міністерством освіти Словацької Республіки.

Типи стипендій:

а) для студентів іноземних ВНЗ (після 6-го семестру навчання, прийнятих на часткове навчання у словацьких ВНЗ за магістерською програмою, строком на 1-2 семестри, від 5 до 10 місяців); б) для іноземних докторантів (прийнятих на частину докторантської програми у словацьких ВНЗ, науково-дослідних центрах, строком від 1 до 12 місяців); в) для викладачів ВНЗ та наукових співробітників (для викладацького або дослідницького стажування у словацьких ВНЗ, науково-дослідних інститутах та неурядових організаціях - на запрошення, від 1 до 12 місяців). Стипендіальна програма не підтримує іноземних претендентів, які прийняті на стажування у Словаччині в рамках інших стипендіальних програм (наприклад, Вишеградський Фонд, Ерасмус, CEEPUS , за міждержавними договорами тощо).

Розмір стипендії: а) студент ВНЗ 7 000 слов. крон б) докторант 14 000 слов. крон в) викладач ВНЗ: асистент 20 000 слов. крон доцент 25 000 слов. крон професор 30 000 слов. крон г) науковий співробітник:

молодший науковий співробітник (або < 4 років досвіду) - 20 000 слов. крон; кандидат наук (або > 4 років досвіду) - 25 000 слов. крон; старший науковий співробітник (> 10 років досвіду) - 30 000 слов. крон. 1 Євро = 33 слов.крон 1 $ США = 22 слов. крон Стипендія призначається на оплату витрат на проживання, харчування тощо і не покриває витрат на проїзд до Словаччини і в зворотному напрямку.

Заявки приймаються до: 30 квітня - на наступний академічний рік; 31 жовтня - на літній семестр.

Докладна інформація про можливості та процедуру отримання стипендії в рамках Національної Стипендіальної програми Словацької Республіки (англійською та російською мовами) розміщена на сайтах:

http://www.scholarships.sk/ http://www.scholarships.sk http://www.saia.sk

Czech Republic Government Scholarships – Developing Countries

У рамках Програми допомоги розвитку країн, що розвиваються, Уряд Чеської Республіки пропонує отримати грант на навчання для іноземних студентів у вищих навчальних закладах Чехії. Ці урядові стипендії надають можливість навчання на наступних освітньо-кваліфікаційних рівнях: 1) Магістерські програми + один рік підготовчих курсів чеської мови. Стипендії надаються випускникам вищих навчальних закладів; навчання проходить на чеській мові. Для зарахування на магістратуру необхідно скласти вступний іспит. Стипендії присуджуються за результатом складеного іспиту. 2) Пост-магістерські чи докторські прогарами. Стипендії надаються випускникам бакалаврату чи магістрантам, які зараховані до складу студентів на відповідні курси (викладання англійською мовою). Спеціальності, що викладаються англійською: •  Економіка •  Інформатика •  Сільське господарство

Усі документи необхідно надіслати до посольства Чехії в Україні до 15.01.2013. За додатковою інформацією звертайтеся на сайт посольства Чехії в Україні http://www.msmt.cz/international-cooperation-1/government-scholarships-developing-countries

University of Groningen Talent Grant: Eric Bleumink Fund, the Netherlands

Програма відкрита для: магістрантів, аспірантів/докторантів. Кінцевий термін подання документів: 22 лютого 2012 .

Для подання заявки на учать, кандидат повинен:

•  продемонструвати видатні показники у навчанні та підтвердити їх необхідними довідками чи листами-рекомендаціями;

•  зробити внесок у розвиток науки в своїй країні;

•  розраховувати на довгострокове співробітництво між відряджуючою стороною (ЛНУ) та приймаючою стороною (Гронінгенський університет).

Додатковими умовами для аспірантів / докторантів є

•  аплікат повинен бути працевлаштованим в одному з наукових центрів інституту згідно з чинним законодавством;

•  заявника повинен підтримувати відряджуючий заклад;

•  Гронінгенський університет повинен знайти наукового керівника, який керуватиме роботу науковця.

Грант покриває сплату за навчання; місячне утримання; витрати, пов'язані з перельотом, придбанням навчальних матеріалів, оформленням страхового полюса.

За більш детальною інформацією звертайтеся до сайту Гронінгенського університету (http://www.rug.nl/alumni/Fondswerving/bleumink/aanvragen), е -mail: msd@rug.nl.

Поштова адреса: Eric Bleumink Fund, University of Groningen, P.O. Box 72, 9700 AB Groningen, The Netherlands.