Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
программы для студентов.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
72.19 Кб
Скачать

Стипендії фонду імені Фріца Тіссена

Фонд надає іноземним фахівцям стипендії і фінансову підтримку на проведення науково-дослідних робіт у вузах і неурядових дослідницьких інститутах на території Німеччини.

Заявки можна подавати протягом року. Організатор: Фонд імені Фріца Тіссена

Стипендія розрахована на іноземних здобувачів, що мають ступінь кандидата наук . Мета цієї організації - підтримка молодих вчених у науково-дослідній роботі в одному з наступних напрямків :

  • Історія, лінгвістика та культура, філософія, релігієзнавство, археологія, естетика;

  • Економіка, політологія, право, соціологія і суспільствознавство;

  • Міжнародні відносини (співробітництво Німеччини з іншими країнами);

  • Медицина та природничі науки;

  • Образотворче мистецтво і культура.

Заохочується також двостороннє науково-дослідне співробітництво із залученням німецьких і зарубіжних університетів і дослідницьких центрів. Пропонований здобувачем проект повинен мати чіткий робочий план і терміни виконання.

Зверніть увагу : претендент повинен мати ступінь кандидата наук, причому з моменту закінчення навчання в аспірантурі повинно пройти не більше двох років. Фонд не надає стипендії студентам аспірантури і не фінансує написання кандидатських і докторських дисертацій.

Розмір стипендії Фонду імені Фріца Тіссена, незалежно від сфери досліджень або віку здобувача, становить 1700 євро на місяць.

Заявку на стипендію до Фонду імені Фріца Тіссена можна подати в будь-який час протягом року, при цьому слід враховувати, що час розгляду заявки фондом займає від шести до восьми тижнів.

http://www.fritz-thyssen-stiftung.de/home/?no_cache=1&L=1&cHash=117adf62f5979fb5992654769d2e7644