Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольні роботи з податкового права на 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
56.83 Кб
Скачать

Література:

  1. Конституція України. Закон України від 28.06.96 р. // Закони України. Офіційне видання. Т. 10. – К.: АТ „Книга”, 1997.

  2. Податковий кодекс України.

  3. Закон України „Про Державну податкову службу в Україні” в редакції Закону України від 24 грудня 1993 р.

  4. Винницкий Д.В. Субъекты налогового права. – М., 2000.

  5. Воронова Л.К. Фінансове право України: Навчальний посібник. – К.: Моя книга, 2006.

  6. Налоговое право Украины: Учебное пособие / Под ред. Н.П. Кучерявенко. – Харьков, 2008.

  7. Пархоменко-Цироциянц С.В. Правові критерії розмежування платників податку з доходів фізичних осіб на резидентів та нерезидентів // Зб.наук.праць “Актуальні проблеми держави і права”. – Одеса: Юрид. л-ра, 2007. – Вип. 35. – С. 427 – 432.

Варіант 2. (від «Ї» до «С»)

1. Особливості реалізації дієздатності фізичних та юридичних осіб – платників податків. Порядок виконання грошових зобов’язань недієздатних, неповнолітніх осіб, померлих або безвісно відсутніх осіб. Визначте момент, коли у платника податку виникає обов’язок щодо сплати податку. Підстави припинення податкового обов’язку.

2. Визначте які існують заходи забезпечення сплати податкового зобов’язання платника податків згідно з чинним податковим законодавством. Надайте характеристику кожного із них: умови та порядок застосування.

3. Охарактеризуйте за елементами (суб’єкт, об’єкт, база оподаткування, ставка податку, податковий період) податок на додану вартість. Визначте умови та обмеження щодо застосування податкового кредиту за ПДВ.

4. Розв’яжіть задачу:

Іванов І.І. 2006 року народження отримав у спадок від своєї бабусі садовий будиночок загальною площею 110 м кв., оціночна вартість якого складає 110 тис. грн. Визначте чи буде у Іванова І.І. виникати обов’язок щодо сплати податку, чи буде така особа платником податку згідно з чинним податковим законодавством? Яким чином має бути реалізований податковий обов’язок такої малолітньої особи в том разі, якщо такий податковий обов’язок виникає у такого платника податку? Надайте ґрунтовну відповідь.

Важливо: До початку виконання роботи слід уважно ознайомитись з учбовою літературою та нормативними актами за темою вашого завдання. Враховуючи, що податкове законодавство постійно змінюється, нормативно-правові акти слід використовувати зі змінами, що відбулися на день виконання контрольної роботи.

Відповіді на питання та рішення задач слід юридично обґрунтовувати з посиланням на відповідні джерела.

Викладати відповідь на питання слід самостійно. Фрагменти із учбових посібників слід використовувати з посторінковими посиланнями на автора, назву роботи, джерела публікації, номера сторінки, що цитується.

Робота має бути виконана чи на російській, чи на українській мові з додержанням правил правопису. Загальний об’єм роботи має складати не більше 12 сторінок формату А 4.

Редакції нормативно-правових актів з питань оподаткування з урахуванням останніх змін публікуються у спеціальних випусках журналу «Вісник податкової служби», «Головний бухгалтер». Також такі редакції знаходяться на сайті Верховної Ради України (www.rada.gov.ua).