Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольні роботи з податкового права на 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
56.83 Кб
Скачать

Література:

  1. Конституція України. Закон України від 28.06.96 р.

  2. Податковий кодекс України.

  3. Закон України „Про Державну податкову службу в Україні” в редакції Закону України від 24 грудня 1993 р.

  4. Наказ ДПА України від 24.12.2010 N 1043 «Про затвердження Порядку застосування податкової застави органами державної податкової служби»

  5. Наказ ДПА України від 24.12.2010 N 1035 «Про затвердження Порядку призначення та звільнення, а також функції та повноваження податкового керуючого»

  6. Наказ ДПА України від 24.12.2010 N 1038 «Про затвердження Порядку реєстрації податкової поруки органами державної податкової служби»

  7. Наказ ДПА України від 24.12.2010 N 1039 Про затвердження Положення про проведення перевірок стану збереження майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі»

  8. Наказ ДПА України від 24.12.2010 N 1042 «Про затвердження Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків»

Варіант 3. (від «Т» до «Я»).

  1. Особливості фінансово-правової відповідальності платників податків. Визначте, які фінансово-правові санкції застосовуються до платників податків за порушення податкового законодавства. Зазначте які є особливості застосування та визначення розміру фінансових санкцій. Яку відповідальність несе податковий агент відповідно до чинного податкового законодавства?

  2. Розкрийте поняття та особливості податкових правовідносин. Визначте осіб, які є суб’єктами та учасниками податкових правовідносин. Які права та обов’язки встановлені чинним податковим законодавством стосовно суб’єктів та учасників податкових правовідносин.

  3. Охарактеризуйте умови та підстави переходу на спрощену систему оподаткування. Порядок сплати податку за спрощеною системою оподаткування (за Податковим кодексом України).

4. Задача: Розрахуйте податок з прибутку підприємств.

За результатами звітного податкового періоду 2011 р. підприємство отримало дохід:

  • від основної діяльності –400 тис. грн.;

  • від спільної діяльності – 50 тис. грн.;

  • бюджетне відшкодування по податку на додану вартість – 10 тис. грн.

Загальна сума витрат по основній діяльності склала 70 тис. грн.; амортизація активів – 10 тис. грн. В звітному періоді підприємство придбало торговий патент на суму 5 000 грн.

Необхідно визначити суму оподатковуваного прибутку та розрахувати податок на прибуток, що має бути перерахований до бюджету.

Важливо: До початку виконання роботи слід уважно ознайомитись з учбовою літературою та нормативними актами за темою вашого завдання. Враховуючи, що податкове законодавство постійно змінюється, нормативно-правові акти слід використовувати зі змінами, що відбулися на день виконання контрольної роботи.

Відповіді на питання та рішення задач слід юридично обґрунтовувати з посиланням на відповідні джерела.

Викладати відповідь на питання слід самостійно. Фрагменти із учбових посібників слід використовувати з посторінковими посиланнями на автора, назву роботи, джерела публікації, номера сторінки, що цитується.

Робота має бути виконана чи на російській, чи на українській мові з додержанням правил правопису. Загальний об’єм роботи має складати не більше 12 сторінок формату А 4.

Редакції нормативно-правових актів з питань оподаткування з урахуванням останніх змін публікуються у спеціальних випусках журналу «Вісник податкової служби», «Головний бухгалтер». Також такі редакції знаходяться на сайті Верховної Ради України (www.rada.gov.ua).

Список літератури.

  1. Конституція України. Прийнята на 5 сесії Верховної Ради України 28 червня 1996 року.

  2. Податковий кодекс України.

  3. Закон України „Про Державну податкову службу в Україні” в редакції Закону України від 24 грудня 1993 р.

  4. Наказ ДПА України «Про затвердження Інструкції про порядок нарахування та погашення пені за платежами, що контролюються органами державної податкової служби» від 17.12.2010 N 953

  5. Іванський А.Й. Фінансова-правова відповідальність: теоретичний аналіз: Монографія. – Одеса: Юридична література, 2008. – 501 с.

Кафедра адміністративного та фінансового права – телефон (048)7198763

Дисципліна : податкове право

Факультет заочного та вечірнього навчання