Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
укр.перевод прогр. практ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
235.01 Кб
Скачать

Зміст - відбиває перелік тем і питань, що містяться в звіті.

Вступ - де визначаються цілі, завдання і напрямки роботи на конкретному підприємстві.

Основна частина – описує стислу характеристику підприємства, цілі і завдання його діяльності, основні перспективні напрямки його розвитку, а також види, структуру й обсяг виконуваних робіт. Також, у цій частині роботи студент повинен відповісти на усі без винятку питання, що входять у програму виробничої практики і розглянути, як ця робота (форми або питання) виконується на даному підприємстві.

Індивідуальне завдання - містить у собі повний, розгорнутий розгляд і практичне застосування питань, поставлених керівником практики від академії.

Висновок - містить основні висновки і результати, підсумки проробленої роботи, основні пропозиції (заходи) щодо поліпшення діяльності підприємства.

Література - список літератури оформляється за абеткою. При оформленні літератури необхідно врахувати, що законодавчі акти в списку йдуть на самому початку, періодична і довідкова література наприкінці списку, також за абеткою.

Додатки - у додатки виносяться вивчені і розглянуті різні форми звітності підприємства, а також бланки, рисунки і графіки.

Щоденник - містить повний перелік робіт, найменування розглянутих тем, видів вивчених форм звітності і документації.

3. Основні вимоги до оформлення звіту

Звіт з практики оформляється на аркушах формату А4. Зміст викладається грамотно, чітко і логічно послідовно. Робота виконується від руки, або на комп'ютері через 1,5 інтервал, шрифтом Times New Roman, розмір 14.

Сторінки роботи повинні мати поля: ліве, праве, верхнє і нижнє (шириною відповідно 25, 10, 20 і 20 мм). Усі сторінки нумеруються, починаючи з титульного листа (номер сторінки на ньому не проставляється). Цифра, що відповідає порядковому номеру сторінки, проставляється у верхньому правому куті сторінки (без крапки).

Загальний обсяг звіту по переддипломній практиці – від 30 до 40 сторінок.

Кожна глава роботи починається з нової сторінки.

Заголовки глав починаються з нового рядка напівжирним шрифтом 14 розміром, заголовки підрозділів пишуться малими літерами, 14 напівжирним шрифтом. Переноси слів у заголовках не допускаються.

Цифровий матеріал оформляється у вигляді таблиці. Кожна таблиця повинна мати свій порядковий номер і назву. Назва таблиці розташовується, як правило, посередині. У тексті обов'язково повинне бути зроблене посилання на неї, посилання оформляється в такий спосіб – «...результати даного дослідження приведені в табл. 2».

Приклад: Таблиця

Аналіз рентабельності підприємства

№ п/п

Показники

рік

%

2010

2011

Абс.

відхил.,

Віднос.

відхил.

1

2

3

4

5

6

1.

Товарна продукція, грн.

5300159

13369747

8069588

252,25

2.

Середньорічна вартість основних виробничих фондів, грн

1159434

2997660,8

1838226,8

258,00

8.

Рентабельність, %

1,67

0,03

1,64

1,80

Поряд, з матеріалом, оформленим у виді таблиць, для більшої наочності, дані можна представляти у вигляді рисунків. Нумерація рисунків допускається як наскрізна по всьому звіті, так і окремо по розділах. Але при цьому необхідно пам'ятати, що в звіті повинний бути використаний один принцип нумерації таблиць і рисунків. Назва рисунків на відміну від таблиць розташовують під рисунком, з нового рядка.

Посилання на літературу необхідно оформляти в такий спосіб: у квадратних дужках, із указівкою номера, за яким (автор) література значиться в списку і сторінки, наприклад:[4, с.28].