Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Моя лекція.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.07.2019
Размер:
236.54 Кб
Скачать

Слайд 41, 42.

Галузева структура лізингового портфелю в Україні виглядає наступним чином:

49% Належить транспорту, 36% будівництву, 11% - добувній промисловості, 2% - с/г та ін.

Для вирішення проблем ринку лізингових послуг потрібно, щоб політика держави щодо формування та розвитку ринку лізингу в Україні була спрямована на: дотримання учасниками ринку лізингу вимог законодавства;

  • дотримання єдиних підходів при розробці та реалізації політики щодо учасників кредитних відносин на фінансовому ринку;

  • забезпечення захисту прав учасників ринку лізингу;

  • запобігання монополізації та створення умов для розвитку добросовісної конкуренції на ринку лізингу, забезпечення рівних можливостей для доступу до ринку лізингових послуг; забезпечення прозорості та відкритості ринку лізингу;

  • зміцнення та динамічний розвиток вітчизняного ринку лізингу, підтримання довіри до нього та сприяння його інтеграції в європейський та світовий ринки лізингу [5].

____________________________________________________________________________

Станом на 2010 рік кількість лізингових компаній становить 188. Більшість із них працюють з великими підприємствами (50%). В Україні кількість лізингових компаній з кожним роком збільшується, що обумовлюється зростанням попиту економіки країни на лізингові послуги (рис. 2.) . Досить успішним сьогодні також є:

ALD Automotive (ТОВ «Перша лізингова компанія»)

ALD Automotive (ТОВ «Перша лізингова компанія») - провідна лізингова компанія в Україні в сегменті лізингу легкового автотранспорту. Надає послуги фінансового та оперативного лізингу легкових та комерційних автомобілів (до 3,5 тонн) для клієнтів, а також послугу управління автопарком (фліт менеджмент).

Клієнтами команії є понад 350 компаній, серед яких: PROCTER & GAMBLE, Pepsi-Cola, L’Oreal, Motorola, Nokia Siemens Networks, RISE, «Оболонь», HENKEL, Servier, ФК «Шахтер», компанія «Конті».

Avis Україна (підприємство з іноземними інвестиціями ВІП-Рент)

Avis Україна - представництво найбільшої у світі корпорації з лізингу і прокату автомобілів, у якій 5 000 філій більш ніж у 170 країнах світу, і більш ніж 60-літня історія.

Розпочала роботу в Україні у 1997 році, надаючи послуги з прокату та лізингу автомобілів. На даний час адмініструє автопарк близько 1 600 автомобілів. Лідер на ринку з комплексних лізингових послуг ("лізинг з повним сервісом").

Послуги, що надаються Аvis: Оперативний лізинг з повним сервісом, Фінансовий лізинг з повним сервісом, Управління автопарком, Прокат автомобілів, Транспортні послуги, Аутсорсинг водіїв.

Cеред близько 200 клієнтів Аvis є такі компанії як: Robert Bosch, Siemens, Sony, Ericsson, Samsung, Alcatel, Kraft Foods, BAT, Philip Morris, Danfoss, Zeppelin, Servier International, Janssen-Cilag

ТОВ «Автоприват»

Компанія ТОВ Автоприват створена у 2004 році. Основним напрямком діяльності до цього часу була купівля-продаж автомобілів таких марок як DAEWOO NEXIA, DAEWOO MATIZ. 30.06.2011 р. компанія була внесена в реєстр Державної комісії з регулювання ринку фінансових послуг для здійснення операцій фінансового лізингу і вже активно розпочата діяльність по наданню нових та вживаних автомобілів у лізинг, а також послуг trad-in.

ТОВ «Адванс-Лізинг»

ТОВ «Адванс-Лізинг» створене в квітні 2009 року з метою надання послуг фінансового лізингу на ринку спеціальної та с / г техніки.

Основними постачальниками і партнерами є підприємства, які здійснюють продаж сільськогосподарської та спеціальної техніки.

Умови фінансового лізингу ТОВ «Адванс-Лізинг»:

- Авансовий платіж - від 20%; -Термін лізингу - від 1 року до 3 років; - Термін прийняття рішення - 2 дні з моменту отримання пакета документів.

ТОВ «Вестлізинг»

ТОВ «Вестлізинг» - універсальна лізингова компанія, пріоритетними напрямками діяльності якої є фінансовий лізинг (оперативний лізинг) будівельної та дорожньої техніки, лізинг спецтехніки, лізинг вантажних автомобілів, пасажирської авто техніки, лізинг сільгосптехніки, лізинг промислового та будівельного обладнання.

ПП «ВТБ Лізинг Україна»

ПП «ВТБ Лізинг Україна» - універсальна лізингова компанія, єдиним засновником якої є ВАТ «ВТБ-Лізинг» (Росія)

ВАТ «ВТБ-Лізинг» сприяє переоснащенню і оновленню основних виробничих фондів підприємств і організацій, підвищенню конкурентоспроможності їх діяльності на внутрішньому та зовнішньому ринках.

ТОВ «ІНГ Лізинг Україна»

ТОВ «ІНГ Лізинг Україна» - успішна лізингова компанія, заснована у жовтні 2007 року як дочірнє підприємство ING Lease Holding N.V., що належить до ING Group – міжнародної фінансової компанії голландського походження з більш ніж 150-річним досвідом роботи та широким спектром банківських, страхових послуг та послуг з управління активами у більш ніж 40 країнах.

ING Lease Holding є однією з 5 найбільших лізингових компаній у Європі та має свої представництва у 16 країнах, в тому числі у Центральній та Східній Європі - Польщі, Чехії, Словаччині, Угорщині, Румунії, Болгарії, Росії та Україні. ING Lease Holding нараховує понад 2.500 співробітників, які надають експертну допомогу у таких галузях як нерухомість, авіаційний транспорт, контейнери, залізничний транспорт тощо.

«ІНГ Лізинг Україна» пропонує своїм клієнтам – транснаціональним компаніям та підприємства великого та середнього бізнесу, послуги фінансового та оперативного лізингу.

Об’єктами лізингу виступають:

 рухоме майно:

 будівельна та офісна техніка

 виробниче обладнання (машини та устаткування для сільського господарства, комп’ютерна техніка і телекомунікаційне обладнання)

 транспортні засоби (тягачі, залізничні вагони, цистерни та ін.)

• Строк фінансування до 5 років

• Фіксована та плаваюча відсоткова ставка у валюті

• Платежі у гривні за комерційним курсом ІНГ Банку у USD/EUR