Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bilet_1-10.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
48.25 Кб
Скачать

8. Планування аудиту:

попереднє планування аудиту (Починаючи розробку загального плану і програми аудиту, аудиторська організація повинна використовувати попередні знання про економічне суб'єкті.);

підготовка і складання загального плану аудиту ( У загальному плані повинен передбачити терміни проведення аудита і скласти графік проведення аудиту, підготовки звіту, аудиторського висновку.У загальному плані визначає спосіб проведення аудиту на підставі результатів попереднього аналізу, оцінки надійності системи внутрішнього контролю, оцінки ризиків аудиту);

підготовка та складання програми аудиту (детальний перелік змісту аудиторських процедур, необхідних для практичної реалізації плану аудиту. Програма служить докладною інструкцією для асистентів аудитора, а для керівників аудиторської організації та аудиторської групи - одночасно і засобом контролю якості роботи)

9. 1- документальна2- документальна3-інвентаризація 4- 5-спеціальна перевірка

Білет 3

1. а) перевірка частини процедур і методів функціонування господарської системи з метою оцінки її продуктивності;

2. б) збирання достовірної вихідної інформації про господарсько-фінансову діяльність суб’єкта господарювання;

3. а) планування

4. г) суцільна перевірка. б) документальна перевірка;

5. в)30%;

6. незалежності, об’єктивності, конфіденційності,компетентності, доброзичливості

7.До предмету аудиту слід відносити процеси і явища, які відображені документально І пов'язані з господарською діяльністю підприємств, при цьому межі аудиторського дослідження визначаються його метою. Об'єктами аудиту є здійснювані господарські процеси, які в сукупності становлять господарську діяльність суб'єкта, що перевіряється. Сукупним об'єктом аудиту можна назвати документально зафіксовану інформацію про наявність і рух засобів підприємства та джерела їх формування. Суб'єктами аудиту виступають фізичні особи та їх організації {аудиторські фірми), діяльність котрих направлена на здійснення незалежного контролю та оцінки свідчень про економічні дії і події з метою встановлення ступеня відповідності цих тверджень встановленим критеріям, надання результатів перевірки зацікавленим користувачам.

8. Міжнародні стандарти:

загальні стандарти (основні принципи і вимоги до професії аудитора)

стандарти практичної роботи (правила, якими належить користуватись аудитору

при виконанні перевірок)

стандарти складання звіту аудитора (аудиторського висновку) (основні вимоги щодо форми і змісту звітності)

Перелік міжнародних норм аудиту (МНА)1. Мета і обсяг перевірки фінансових звітів.2. Лист про згоду на проведення аудиту.3. Основні принципи проведення аудиту.4. Планування.5. Використання роботи іншого аудитора.6. Вивчення і оцінка використовуваної системи бухгалтерського обліку і відповідних засобів внутрішнього контролю при проведенні аудиту.7. Контроль якості аудиту.8. Аудиторські докази (свідчення).9. Документація.10. Використання результатів роботи внутрішнього аудитора. 11. Обман і помилка.12. Аналітична перевірка.13. Висновок аудитора.14. Інша інформація в документах по перевірці фінансових звітів.15. Проведення аудиту з використанням ЕОД (електронної обробки даних).16. Комп'ютерні методи аудиту.17. Зацікавлені сторони.18. Використання результатів роботи експерта.19. Вибіркова перевірка.20. Вплив використання ЕОД на вивчення і оцінку системи обліку і відповідних засобів внутрішнього контролю.21. Дата висновку аудитора. Події після дати підписання балансу. Виявлення фактів після публікації фінансових звітів.22. Пояснення керівництва. 23. Функціонуюче підприємство.24. Спеціальні висновки аудитора.25. Суттєвість і ризик аудиту.26. Перевірка бухгалтерських оцінок.

9.

1.так

2.ні бо не має освіти

3. ні, бо працювала тільки 2 роки, а не 3

4. ні, бо не працював бухгалтером, аудитором, юристом і т.д.

5. ні, бо не склав іспит 9 міс тому

Білет 4

1. а) обґрунтування перспективної програми розвитку суб’єкта господарювання;

2. в) підтверджуючий аудит;

3. а) якісну характеристику того, наскільки свідчення можна вважати чесним і правдоподібним;

4.

5. г) 5 років.

6. Метод аудиту - сукупність прийомів, за допомогою яких оцінюється стан об'єктів, що підлягають аудиту. До складу таких прийомів належать:

Перевірка, аналіз, письмове пояснення, анкетування, звірка, обстеження, тестування, експертиза

Методичні прийоми проведення аудиторської перевірки

До їх складу відносять: фактичну перевірку(перевірку кількісного і якісного стану об'єктів, який встановлюється шляхом обстеження, огляду, обмірювання, перерахунку, зважування, лабораторного аналізу та інших способів перевірки фактичного стану активів.), підтвердження(полягає в одержанні письмової відповіді від клієнта або третіх осіб із метою підтвердження точності інформації),документальну перевірку(перевірка документів і записів, яка може бути формальною, арифметичною та перевіркою по суті.), спостереження(дає можливість одержати загальну характеристику можливостей клієнта на підставі візуального огляду), обстеження(особисте ознайомлення із предметом дослідження. Наприклад, обстеження місць зберігання продукції, запасів), опитування(одержання письмової або усної інформації від клієнта або про клієнта), перевірку механічної точності(передбачає повторну перевірку підрахунків і передачі інформації), аналітичні тести(методи порівняння, як в абсолютних одиницях, так і у відносних), сканування(безперервний, поелементний перегляд інформації), спеціальну перевірку(здійснюється із залученням фахівців вузької спеціалізації) та зустрічну перевірку(відображення господарських операцій, що здійснюються між клієнтом та третіми особами, перевіряється в останніх та порівнюється з даними клієнта)

7. Методологічні принципи:

— планування аудиту;

— обґрунтованість оцінки значущості аудиторських свідоцтв, а також системи внутрішнього контролю;

— визначення критеріїв суттєвості і достовірності;

— дотримання методики та техніки аудиту, оцінки ризиків та вибору даних;

— аналіз інформації та формування висновків;

— відповідальність за результати аудиту;

— повне інформування клієнта.

8. Аудиторська діяльність у сфері фінансового контролю регулюється Господарським кодексом України ( 436-15 ), Законом про аудиторську діяльність, іншими нормативно-правовими актами та стандартами аудиту. У випадках, якщо міжнародним договором, згода на обов'язковість

якого надана Верховною Радою України, встановлено інші правила, ніж ті, що містить цей Закон, то застосовуються правила міжнародного договору. Особливості проведення інших видів аудиторської діяльності регулюються спеціальним законодавством.

9. 1-службове розслідування 2-спеціальна перевірка 3-документальна 4-документування та інвентаризація 5-документування

Білет 5

1. в) надійна і вірогідна інформація отримана аудитором.

2. в) компетентність

3. б) нормативи зовнішнього і внутрішнього аудиту

4. в) англо-американським підходом;

5. в) припинення дії сертифіката на строк до 2 років

6. Ризик аудиту, полягає у тому, що аудитор може висловити неадекватну думку у випадках, коли в документах бухгалтерської звітності існують суттєві перекручення, інакше кажучи, за неправильно підготовленою звітністю буде зроблено аудиторський висновок без зауважень.

складові: властивий ризик(імовірність суттєвих перекручень залишку за певним бухгалтерським рахунком чи певної категорії операції або можливість перекручень цих показників у комплексі з перекрученнями за іншими рахунками чи операціями, з припущенням, що до них не застосовувалися заходи внутрішнього контролю підприємства.); ризик, пов'язаний з невідповідністю функціонування системи внутрішнього контролю(ризик неефективності внутрішнього контролю, що може призвести до помилок та перекручень у залишках бухгалтерських рахунків чи операцій); ризик невиявлення помилок та перекручень(аудиторські процедури підтвердження не завжди можуть виявити помилки, що існують у залишку за повним рахунком.)

7. Значимість аудиторських доказів

Відповідно до вимог нормативу аудиту "Аудиторські докази" № 14 аудитор повинен прийняти рішення про надійність, корисність і достатність отриманих ним аудиторських доказів. Значимість доказів залежить від їх надійності й корисності. Лише за такої умови докази можуть впливати на формування висновку аудитора щодо фінансової документації клієнта.Щоб бути корисними аудиторові, докази повинні бути надійними. Надійність — це якість інформації, яка забезпечує обґрунтовану відсутність у ній помилок і виправлень, відображає належну інформацію

8.

9. 1В 2Д 3А 4Б 5Г

Білет 6

1. б) здатність залишку по бухгалтерському рахунку до суттєвих перекручень;

2. в) вивчення допоміжної інформації про підприємство

3. а) початкова, дослідна, завершальна;

4. г) повідомляти власників про виявлені недоліки щодо ведення звітності

5. а) записи, за допомогою яких аудитор фіксує проведені процедури перевірки

6. Аудит має проводиться відповідно до міжнародних нормативів та міжнародних норм етики професій бухгалтерів, затверджених МФБ.

Національні нормативи аудиту, залежно від виду аудиту, поділяють на національні нормативи зовнішнього аудиту (ННЗА) і національні нормативи внутрішнього аудиту (ННВА). За основу при створенні національних нормативів беруться міжнародні нормативи. Ці нормативи застосовують незалежно від того, прибуткове чи збиткове підприємство, до якої форми власності воно належить.Аудиторські стандарти потрібні тому, що вони дають змогу підтримувати аудиторську діяльність на відповідному рівні, змушують аудитора постійно підвищувати свій науковий і професійний рівень.На відміну від стандартів, норми не передбачають основних принципів, але містять вказівки щодо процедур (наприклад, щодо підготовки аудиторських звітів). Аудитори можуть не дотримуватися норм, але завжди повинні пояснити, чому вони так роблять.

7. Аудиторські докази - це інформація, отримана аудитором для вироблення думок, на яких ґрунтується підготовка аудиторського висновку і звіту. Аудитор повинен отримати таку кількість аудиторських доказів, яка б дала можливість зробити необхідні висновки, при використанні яких буде підготовлено аудиторський висновок.

Аудиторські докази одержують шляхом належного поєднання тестів систем контролю та процедур перевірки на суттєвість. Вони складаються з первинних документів та облікових записів, покладених в основу фінансової звітності, а також підтверджувальної інформації з інших джерел. Вимоги до аудиторських доказів.1) Необхідність 2) Обгрунтованість 3) Повнота 4) Правильність

8. Аудитори і аудиторські фірми мають право:

1) самостійно визначати форми і методи проведення аудиту та надання інших аудиторських послуг на підставі чинного законодавства, стандартів аудиту та умов договору із замовником;2) отримувати необхідні документи, які мають відношення до предмета перевірки і знаходяться як у замовника, так і у третіх осіб.;3) отримувати необхідні пояснення в письмовій чи усній формі від керівництва та працівників замовника;4) перевіряти наявність майна, грошей, цінностей, вимагати від керівництва суб'єкта господарювання проведення контрольних оглядів, замірів виконаних робіт, визначення якості продукції, щодо яких здійснюється перевірка документів;5) залучати на договірних засадах до участі в перевірці фахівців різного профілю.

Аудитори і аудиторські фірми зобов'язані:

1)в аудиторській діяльності дотримуватися Закону та інших нормативно-правових актів2) належним чином проводити аудит та надавати інші аудиторські послуги;3) повідомляти замовників про виявлені під час проведення аудиту недоліки ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності;4) зберігати в таємниці інформацію, отриману при проведенні аудиту 5) відповідати перед замовником за порушення умов договору відповідно до договору та закону;

За неналежне виконання своїх зобов'язань аудитор (аудиторська фірма) несе майнову та іншу цивільно-правову відповідальність відповідно до договору та закону.

Білет 7

1. а) якісну характеристику того, наскільки свідчення можна вважати чесним і правдоподібним

2. г) 5 років

3. г) узагальнення отриманих результатів

4. г) суцільна перевірка

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]