Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bilet_1-10.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
48.25 Кб
Скачать

8. Метод аудиту - сукупність прийомів, за допомогою яких оцінюється стан об'єктів, що підлягають аудиту. До складу таких прийомів належать:

Перевірка, аналіз, письмове пояснення, анкетування, звірка, обстеження, тестування, експертиза

Методичні прийоми проведення аудиторської перевірки

До їх складу відносять: фактичну перевірку(перевірку кількісного і якісного стану об'єктів, який встановлюється шляхом обстеження, огляду, обмірювання, перерахунку, зважування, лабораторного аналізу та інших способів перевірки фактичного стану активів.), підтвердження(полягає в одержанні письмової відповіді від клієнта або третіх осіб із метою підтвердження точності інформації),документальну перевірку(перевірка документів і записів, яка може бути формальною, арифметичною та перевіркою по суті.), спостереження(дає можливість одержати загальну характеристику можливостей клієнта на підставі візуального огляду), обстеження(особисте ознайомлення із предметом дослідження. Наприклад, обстеження місць зберігання продукції, запасів), опитування(одержання письмової або усної інформації від клієнта або про клієнта), перевірку механічної точності(передбачає повторну перевірку підрахунків і передачі інформації), аналітичні тести(методи порівняння, як в абсолютних одиницях, так і у відносних), сканування(безперервний, поелементний перегляд інформації), спеціальну перевірку(здійснюється із залученням фахівців вузької спеціалізації) та зустрічну перевірку(відображення господарських операцій, що здійснюються між клієнтом та третіми особами, перевіряється в останніх та порівнюється з даними клієнта)

9.

1-5

2-3

3-2

4-4

5-1

Білет 9

1. а) стан економічних, організаційних характеристик системи

2. б) формування рекомендацій щодо виправлення помилок

3. г) суцільна перевірка

4. а) перевірка господарської системи з метою оцінки її продуктивності

5. а) планування

6. Аудиторський процес складається з таких стадій:

Початкова стадія включає процедури організаційного характеру, спрямовані на створення необхідних умов для якісного проведення аудиту в установлені терміни.Дослідна стадія - це виконання аудиторських процедур із перевірки виробничої і фінансово-господарської діяльності підприємства за допомогою найпростіших засобів обчислювальної техніки, а також способом діалогового спілкування з ЕОМ. Завершальна стадія - це узагальнення результатів аудиту.

7. Для отримання аудиторського доказу застосовуються наступні прийоми:

1. Зустрічна перевірка документальних даних. Прийом взаємного контролю. Прийом застосовується шляхом вивчення і зіставлення окремих реквізитів, які повторюються у ряді документів і відбивають взаємозв'язані операції. Прийом хронологічної перевірки руху цінностей, про які поступили сигнали про крадіжку, - цей прийом дозволяє виявити невраховані товарно-матеріальні цінності, тобто готівкові цінності оприбутковування яких не підтверджене документами, відпустка цінностей незафіксована документами і так далі. Техніко-економічні розрахунки проводяться аудиторами при отриманні доказів про правильність окремих показників бізнес-плану, правильності складання кошторисів загальновиробничих, адміністративних витрат і витрат на збут, капітального ремонту, списання матеріалів обсяг виробництва, будівельних матеріалів на об'єм виконаних будівельно-монтажних робіт (СМР) і так далі. Прийом нормативної перевірки - застосовується аудитором для отримання доказів для виконання певного завдання. На основі отриманих даних аудитор дає оцінку виконання показників і розробляє пропозиції, які дозволяють попередити надалі виникнення відхилень негативного характеру.

8.принципи професійної етики: незалежності, об’єктивності, конфіденційності, компетентності, доброзичливості

Методологічні принципи: планування аудиту; обґрунтованість оцінки значущості аудиторських свідоцтв, а також системи внутрішнього контролю; визначення критеріїв суттєвості і достовірності; дотримання методики та техніки аудиту, оцінки ризиків та вибору даних; аналіз інформації та формування висновків; відповідальність за результати аудиту; повне інформування клієнта.

9.1-документальна 2-інвентаризація 3-спеціальна перевірка 4-документальна 5-документальна 6-інвентаризація

Білет 10

1. в) систематичний контроль безпосередньо в процесі діяльності суб’єкта

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]