Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 4.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
56.06 Кб
Скачать

Загальні відомості про елемент управління combobox (windows forms)

Елемент управління Windows Forms ComboBox використовується для виведення даних в полі зі списком, що розкривається. По замовчуванню елемент управління ComboBox відображається у вигляді двох частин: верхня частина є текстовим полем, в яке користувач може ввести елемент списку. Друга частина є списком елементів, один з яких користувач може вибрати.

Властивість SelectedIndex повертає цілочисельне значення, що відповідає вибраному елементу списку. Вибраний елемент можна змінити програмними засобами, змінивши в коді значення SelectedIndex; відповідний елемент списку з’явиться в текстовому полі поля зі списком. Якщо вибраних елементів немає, значення SelectedIndex рівне -1. Якщо в списку вибраний перший елемент, значення SelectedIndex дорівнює 0.

Властивість SelectedItem аналогічно властивості SelectedIndex, але повертає сам елемент, зазвичай у вигляді строкового значення. Властивість Count відображає число елементів в списку, а значення властивості Count завжди на одиницю більше максимально можливого значення властивості SelectedIndex, оскільки для властивості SelectedIndex індексація ведеться від нуля.

Аби додати або видалити елементи в елементі управління ComboBox, використовуються методи Add, Insert, Clear або Remove. Крім того, можна додати елементи в список за допомогою властивості Items під час розробки.

Загальні відомості про елемент управління checkedlistbox (windows forms)

Цей елемент управління представляє список елементів, по якому користувач може переміщатися з використанням клавіатури або смуги прокрутки, розташованої праворуч від елементу управління. Користувач може помістити галочку поряд з одним або декількома елементами, і по відмічених елементах можна переміщатися за допомогою CheckedListBox..::.CheckedItemCollection і CheckedListBox..::.CheckedIndexCollection.

Елемент управління Windows Forms CheckedListBox є розширенням елементу управління ListBox. Він виконує практично всі функції списку, а крім того, в ньому може відображуватися галочка поряд з елементами списку. Інша відмінність між цими елементами управління полягає в тому, що списки з вибраними елементами підтримують лише режим DrawMode..::.Normal; у таких списках можна виділити лише один елемент або не виділити жодного.

Списки з вибраними елементами можуть містити елементи, додані під час виконання у вікні редактора набору рядків; елементи списку можна також додавати з колекції динамічно під час виконання за допомогою властивості Items.

Аби додати об'єкти в список під час виконання, призначте масив заслань на об'єкти за допомогою методаAddRange. Після цього в списку для кожного об'єкту відображуватиме значення рядка за умовчанням. Окремі елементи додаються в список за допомогою методу Add.

Об’єкт CheckedListBox підтримує три стани в CheckState: Checked, Indeterminate і Unchecked. У коді необхідно встановити стан Indeterminate, оскільки інтерфейс користувача для об’єкту CheckedListBox не надає потрібний для цього механізм.

Якщо властивість UseTabStops має значення true, об’єкт CheckedListBox розпізнає і вставить символи табуляції в текст елементу, утворюючи стовпці. Ці позиції табуляції встановлюються заздалегідь і не можуть змінюватися. Для того, щоб використовувати настроювану табуляцію, треба встановити для властивості UseTabStops значення false, для властивості UseCustomTabOffsets значення true, і додати призначені для користувача значення в колекцію CustomTabOffsets.