Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка КПП.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
126.46 Кб
Скачать

Контроль руху в зоні відповідальності.

Безперешкодний прохід мають (звичайно)

  • Персонал ООН

  • Спостерігачі ООН

  • Персонал Червоного Хреста (якщо Ви знаєте їх)

  • Місцева поліція і влада

Заборонений прохід

  • Озброєні елементи

  • Цивільні жителі без відповідного посвідчення особистості

  • Люди, яким заборонено вхід в зону

  • Протягом комендантської години ніхто не має дозволу перетинати КПП.

ПОРЯДОК ОГЛЯДУ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ.

Тільки один автомобіль повинен бути на КПП або на місці перевірки. Інші автомобілі повинні чекати на відстані принаймні 40-50 м. поза КПП. з виключеними двигунами. За сигналом особового складу КПП, наступний автомобіль запускає двигун і повільно наближається для огляду.

ВСІ АВТОМОБІЛІ, ЩО ОЧІКУЮТЬ ОГЛЯДУ, ПОВИННІ БУТИ ЗУПИНЕНІ НА БЕЗПЕЧНІЙ ВІДСТАНІ ВІД КПП І ПОВИННІ БУТИ ПІД НАГЛЯДОМ.

Водія і пасажирів просять показати їх посвідчення особи і просять вийти з автомобіля. Пасажири відводяться приблизно за 5 м. від автомобіля і перебувають там до закінчення огляду автомобіля під наглядом охорони КПП. Перед перевіркою водій відчиняє всі двері, капот і багажник. Літні люди і маленькі діти можуть залишатися в автомобілі.

У ВИПАДКУ ЗАГРОЗИ ВИКОРИСТАННЯ АВТОМОБІЛЬНИХ БОМБ, ЗВЕРТАЙТЕ ОСОБЛИВУ УВАГУ НА АВТОМОБІЛІ ТІЛЬКИ З ОДНІЄЮ ЛЮДИНОЮ

Якщо пасажирам пропонують залишити автомобіль, вони повинні стояти спиною до охоронця. Його зброя направлена на пасажирів, але він не виявляє ворожих намірів. Охоронець повинен бути весь час надійно захищений. У випадку виникнення підозри нападу охоронець перезаряджає зброю, як попередження.

ВСІ АВТОМОБІЛІ, ЩО ОЧІКУЮТЬ ОГЛЯДУ, ПОВИННІ БУТИ ЗУПИНЕНІ НA БЕЗПЕЧНІЙ ВІДСТАНІ ВІД КПП І ПОСТІЙНО НАХОДИТИСЬ ПІД СПОСТЕРЕЖЕННЯМ

При обшуку транспортного засобу проводьте огляд наступним порядком:

Відсік двигуна: починайте з однієї сторони і оглядайте. Звертайте увагу на незвичайні / нові електричні дроти (під’єднання бомби). Потрібно використовувати дзеркало для огляду днища автомобіля і інших важкодоступних місць.

Салон

Сонцезахисні щитки салону, бардачок, під сидіннями (особливу увагу звертати на сидіння водія), між сидіннями(шукати електричні дроти, вимикачі), під заднім сидінням, під килимками (шукати електричні дроти), місце біля заднього вікна, двері.

Перевірте звукоізоляцію в салоні.

НІКОЛИ НЕ ТОРКАЙТЕСЯ ПЕРЕМИКАЧІВ АБО ІНШИХ ПІДОЗРІЛИХ ПРЕДМЕТІВ. ВИКЛИКАЙТЕ ЕКСПЕРТА.

Багажник

Запасна шина і під нею. Весь багаж і пакунки. Звертайте увагу на такі предмети, як газети, конверти, і т.д.

Ходова частина

Бампери, крила. Під час цього огляду потрібне дзеркало.

Перевірка вантажу:

Якщо можливо, вантажі перевіряються за допомогою тонких металевих штирів. Всі мішки, коробки, сумки розвантажуються і перевіряються. Якщо вантаж - пісок, цемент або гравій і т.д, огляд може зайняти дуже багато часу. Тому транспортний засіб супроводжується до місця, де вантаж може бути розвантажений і перевірений.

Транспортні засоби ООН

Транспортні засоби ООН можуть також бути перевірені в цілях безпеки. Тільки персоналу ООН і людям зі спеціальним статусом дозволяється користуватися транспортними засобами ООН. Водій повинен мати права водія ООН і дозвіл на використання транспортного засобу ООН. У деяких місіях водії повинні бути в шоломах і бронежилетах або, принаймні, возити їх у автомобілі. Також повинна бути аптечка і металевий жетон з особистим номером і групою крові.