Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка 2 Проектирования и создание БД.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
1.03 Mб
Скачать

Логічні поля

Логічні поля містять значення, що відповідають логічній істині True (.Т.) чи логічної неправди False (.F.). Значення, що відповідають логічній істині, можна вводити у виді Т чи t, а значення, що відповідають логічної неправди, — у виді F і f. Для створення поля логічного типу виберіть зі списку припустимих типів даних Logical Розмір логічного поля Visual FoxPro завжди дорівнює 1.

Поля дат

Використання для збереження дат полів, у яких дані представлені в спеціальному форматі, надає вам ряд додаткових переваг:

  • Visual FoxPro дозволяє вводити і відображати дати в декількох форматах. Конкретний варіант відображення дати встановлюється на вкладці “Regional” вікна діалогу “Options” чи ж командами категорії SET. При збереженні даних ці формати автоматично перетворяться у внутрішнє представлення даних.

  • При введенні дат Visual FoxPro здійснює перевірку формату даних і допускає введення тільки правильних дат.

  • При роботі з даними ви можете використовувати оператори пошуку і сортування. Крім того, ви маєте можливість обчислити кількість днів між двома датами чи дату, що наступить після заданої кількості днів.

Для позначення полів, у яких будуть зберігатися дати, у стовпці Type необхідно вибрати Date. У поле, тип якого заданий таким чином, може міститися будь-як дата від 1 січня 100р. до 31 грудня 9999р.

Поля дат і часу.

Поля даного типу використовуються для збереження не тільки дат, але і часу доби. Даний тип поля використовується в тих випадках, коли вас цікавить не тільки дата, але і час події.

Для позначення полів, у які будуть заноситися дата з часом, у стовпці Type необхідно вибрати DateTіme. У поле, тип якого заданий таким чином, може міститися будь-яка дата від 1 січня 100р. до 31 грудня 9999р. і час від 00:00:00 a. m. до 11:59:59 p. m.

Поля грошового типу.

Грошове поле аналогічне числовому полю. На відміну від числового поля, для грошового поля визначена точність, рівна чотирьом знакам після коми, що ви не можете змінити. Тому при відображенні цілих чисел після десяткової крапки додаються чотири нулі. Наприклад, число 45 буде відображатися як 45.0000. У поле грошового типу можуть міститися числа від -922 337 203 685 477.5807 до 922 337 203 685 477.5807.

Для позначення полів, у яких будуть зберігатися грошові дані, у стовпці Type необхідно вибрати Currency.

Текстові поля довільної довжини.

Текстові поля довільної довжини (Memo-поля) можуть містити ті ж типи даних, що і прості текстові поля. Відмінність між цими полями полягає в тім, що розмір Memo-поля не обмежений 254 символами, а залежить від обсягу даних, що зберігаються в цьому полі. Фактично обсяг даних, що ви можете ввести в поле даного типу, визначається обсягом жорсткого диска вашого комп'ютера.

Visual FoxPro автоматично створює файл для збереження даних Memo - поля. Цей файл має розширення .FPT, а його ім'я збігається з найменуванням таблиці.

Для завдання Memo - поля виберіть у стовпці Type зі списку припустимих типів даних значення Memo чи Memo (bіnary).