Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lektsiya_11_Informatsiyni_tekhnologiyi_personal...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
1.15 Mб
Скачать

1.2.3 Додавання сторінки на сайт.

Щоб додати сторінку на сайт Вам необхідно натиснути на кнопку «Додати сторінку». Після чого в вікні браузера виконати наступні дії:

  1. Вибрати шаблон сторінки (веб-сторінка, оголошення, картотека, список);

    1. Веб-сторінка – сторінка з текстовою інформацією, коментарями та файлами;

    2. Оголошення – мініблог оголошень;

    3. Картотека – сторінка для зберігання файлів;

    4. Список – список (таблиця з полями) для відстеження різних речей;

  2. Дати назву сторінки;

  3. Вибрати місце розміщення.

1.2.4 Редагування сторінки сайту.

Для редагування сторінок на сайті перейдіть на відповідну сторінку та натисніть на кнопку «Редагувати сторінку». Дана сторінка відкриється у конструкторі, який складатиметься з декількох візуальних частин: заголовку та змісту сторінки. Щоб внести зміни Вам достатньо буде виділити потрібний блок та за допомогою панелі форматування змінити зміст сторінки. Вся робота по форматуванню тексту нагадує роботу в текстовому редакторі Microsoft Word.

Панель інструментів складається с чотирьох меню: Вставити, Формат, Таблиця, Компонування. Розглянемо їх команди.

Меню «Вставити» – містить команди, які дозволяють додати на веб-сторінку свого сайту будь-які об‘єкти, а саме: зображення, посилання, зміст, карти, календарі, документи, презентації, електронні таблиці, відео, текстові вікна, гаджети та багато-багато іншого.

Меню «Формат» - містить команди по форматування тексту та заголовків змісту сторінки: заголовок, підзаголовок, закреслити текст, нижній та верхній індекси, код, коментарій, вирівнювання тексту.

Меню «Таблиця» - містить команди для створення та редагування структури таблиці.

Меню «Компонування» - містить команди для створення розмітки даної сторінки сайту. за допомогою команд даного меню можна створити наступні розмітки: один стовпець, два стовпці, права бічна панель, ліва та права бічні панелі тощо.

1.2.5 Команди «Більше дій»

Всі команди меню, яке розкриває кнопка «Більше дій» поділяються на три розділи: дії на сторінці, шаблони сторінок, дії на сайті. Якщо необхідно змінити тип шаблону сторінки, то відкрийте веб-сторінку і натисніть на кнопку «Більше дій» - «Змінити шаблон сторінки» (Shift+t). Що стосується останніх команд, то їх дія повністю розкривається назвою.

2. Створення й ведення власного блогу.

2.1 Поняття блогу.

Блог (також блоґ, англ. blog, від web log, «мережевий журнал чи щоденник подій») — це веб-сайт, головний зміст якого — записи, зображення чи мультимедіа, що регулярно додаються. Для блогів характерні короткі записи тимчасової значущості.

2.2 Створення блогу.

На сьогодні в інтернеті є безліч ресурсів, які дозволяють автоматично створити блог кожному, хто зареєструється на сайті. В даній лекції розглянемо процес створення блогу на сайті www.blogger.com :

Реєстрація власного блогу відбувається у декілька кроків. Спочатку Зайдіть на сайт www.blogger.com та авторизуйтеся на сайті використовуючи аккаунт google, наприклад kknau.kyrsants@gmail.com. Після цього треба буде пройти три етапи:

Мал. 11.4 Зовнішній вигляд www.blogger.com

Мал. 11.5 Три етапи створення блогу на blogger.com

  1. Заповнити поле «Ім’я для показу», вибрати стать, погодитися з умовами використання блогу.

  2. Ввести необхідні дані для створення блогу: назва, початкова інформація.

На даному етапі перед Вами з’явиться наступне вікно. В даному вікні Ви можете змінити дані профілю, фотографію та сповіщання.

Мал. 11.6 Перший етап створення блогу: реєстрація облікового запису

Для створення блогу необхідно буде скористатися кнопкою «СТВОРИТИ БЛОГ ЗАРАЗ», після чого власне і почнеться другий етап, в якому Вам доведеться ввести наступне: заголовок блогу – «БЛОГІН - блог інформатики», адресу блогу (URL)kknau.blogspot.com. Зверніть увагу, що в адресі Ви отримуєте домен третього рівня. Після введення адреси натисніть на гіперпосилання «Перевірити доступність» , щоб дізнатися чи вільний вибрана адреса майбутнього блогу.

Мал. 11.7 Другий етап створення блогу: введення назви та домену

  1. Встановити графічний шаблон для блогу.

Завершенням реєстрації власного блогу буде вибір шаблону. Шаблон також можна буде змінити пізніше й налаштувати його за допомогою "Розробника шаблонів". Якщо Ви все зробили вірно, то після натиску а кнопку «ПРОДОВЖИТИ» отримаєте повідомлення: «Ваш блог створено!». Нижче Вам запропонують наступне: «Можна вже зараз розпочати створення записів або налаштувати дизайн блогу» . Натиснувши на кнопку «Початок ведення блогів» Ви зможете створити перше повідомлення.

Тепер ми можемо прочитати записи нашого блогу набравшия рядку адреси браузера наступну адресу: http://kknau.blogspot.com.

Мал. 11.8 Третій етап створення блогу: вибір базового шаблону

Примітка. Зверніть увагу на посилання «Розширені параметри налаштування» (на малюнку обведено червоним кольором), по натиску на яке, Ви отримуєте додаткові налаштування, а саме: «Установити спеціальний домен», «Інструмент імпортування блогів».

Мал. 11.9 Завершення створення блогу

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]