Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lektsiya_11_Informatsiyni_tekhnologiyi_personal...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
1.15 Mб
Скачать

2.3.2 Примітки.

Друга вкладка панелі адміністрування складається з двох посилань: «Опубліковано» та «Спам». Перше посилання дозволяє автоматично визначити спам у коментарях. У цьому випадку перевірка слів застосовується автоматичною системою до певних блогів із потенційним спамом. Оскільки це автоматизований процес, обов'язково деякі результати будуть помилковими, однак Blogger постійно працює над удосконаленням своїх алгоритмів із метою вирішення цих проблем. Перевірка слів у формі допису не перешкоджає опублікуванню та не означає, що Ваш блог буде вилучено, або Вас покарають іншим чином, якщо це фактично не суперечить політикам. Щоб уникнути подальших незручностей під час опублікування, натисніть піктограму "?" (знак питання) біля перевірки слів на формі допису. Ви перейдете до сторінки, на якій зможете виконати запит на перегляд для свого блогу. Один із працівників Blogger перегляне його, перевірить на наявність спаму, після чого внесе Ваш блог до списку перевірених блогів, що надалі усуне вимогу перевірки слів для Вашого блогу.

Друга вкладка показує коментарі, які вже потрапили до спаму.

Мал. 11.13 Друга вкладка адміністрування блогу

2.3.3 Налаштування.

Дана вкладка складається з наступних посилань: «Основне», «Публікація», «Форматування», «Примітки», «Архівація», «Канал сайта», «Електронна пошта і мобільний телефон», «OpenID», «Дозволи». Розглянемо деякі з них.

2.3.3.1 Основне

  1. Інструменти блогу - ви можете імпортувати дописи та коментарі з попередньо експортованого блогу Blogger, експортувати цей блог або остаточно його видалити.

  2. Заголовок містить назву блогу.

  3. Опис – описання блогу.

  4. Додати блог до наших списків? - Підключитися до блогу зі списку можна на сторінці Blogger.com (наприклад, на домашній сторінці Blogger або перейшовши за посиланням "Наступний блог"). Якщо вибрати "Ні", ваш блог не відображатиметься в цих розташуваннях, але буде доступний в Інтернеті.

  5. Дозволити пошуковим серверам сканувати ваш блог? - Якщо вибрати "Так", ваш блог буде включено до Google Blog Search і перевірено Weblogs.com. Якщо вибрати "Ні", кожен зможе переглянути ваш блог, але пошукові сервери не скануватимуть його.

  6. Показувати швидке редагування у вашому блозі? - Увійшовши до служби Blogger можна редагувати публікації свого блогу одним натисканням.

  7. Показувати посилання на відправку публікації електронною поштою? - Посилання для відправки публікації електронною поштою дозволяють відвідувачам із легкістю відправляти публікації з вашого блогу своїм друзям.

2.3.3.2 Форматування

Це посилання містить наступні параметри, які можна редагувати: Формат заголовків дат, Формат дати індексу архіву, Формат мітки часу, Часовий пояс, Мова, Перетворіть розриви рядка, Увімкнути режими динамічного перегляду, Показувати поле заголовка, Показувати поля посилання, Увімкнути плаваюче вирівнювання, Шаблон допису.

2.3.3.3 Примітки

Якщо вибрати "Сховати" наявні коментарі не видаляються - їх можна показати будь-коли, вибравши "Показувати". Зворотні посилання дають змогу відстежувати інші сторінки в Інтернеті, які посилаються на Ваші дописи. Вибір "Ховати" не видаляє посилання - їх можна показати будь-коли за допомогою вибору "Показувати" и т.д.

2.3.3.4 Дозволи

Ваш блог за замовчанням відкритий для всіх читачів. Ви можете надати доступ до свого блогу лише вибраним читачам. Однак ці читачі повинні будуть входити до системи перед читанням вашого блогу, що вимагає ще одного кроку. Ви також можете надати права авторам, які можуть публікувати дописи на Вашому блозі.

2.3.4 Дизайн.

Ви можете налаштувати дизайн за власним смаком. Для цього треба попрацювати з елементами сторінки. Натиснувши на «Редагувати» можна вимкнути або включити відповідні параметри кожного блоку блогу.

Крім того дана вкладка складається с трьох розділів у вигляді посилань (див. малюнок нижче, обведено червоним кольором). Другий розділ буде корисним для користувачів, які розуміються на мові гіпертекстової розмітки. Для інших зручним буде третій розділ – «Розробник шаблонів», який дозволить будь-кому налаштувати зовнішній вигляд блогу творчо і яскраво.

Мал. 11.14 Посилання вкладки Дизайн

Мал. 11.15 Зовнішній вигляд блоків дизайну блогу

Розробник шаблонів складається з 5 розділів: шаблони, тло, ширина, макет, додатково. Перший розділ «Шаблони» дозволяє вибрати базовий шаблон та кольорову гамму. Другий – кольорову схему для даних та фонове зображення. Третій – встановити розміри ширини контенту та правої (лівої) панелі. Розділ «Макет» допомагає визначити макети тіла та колонтитулів блогу. Останній розділ містить параметри налаштувань оформлення контенту блогу.

Мал. 11.16 Встановлення шаблону для блогу

Мал. 11.17 Параметри тіла блогу

Мал. 11.18 Налаштування метричних даних макету блогу

Мал. 11.19 Вибір макету дизайну блогу

Мал. 11.20 Вибір кольорової схеми об’єктів блогу

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]