Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кп по економике 3 курс М.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
165.89 Кб
Скачать

7. Ефективність роботи підприємства.

Ефективність роботи фірми – це узагальнене і повне відображення кінцевих результатів використання засобів, предметів праці і робочої сили на підприємстві за певний проміжок часу.

Загальна методологія визначення економічної ефективності полягає у відношенні результату виробництва до затрачених ресурсів(витрат), тобто одержаного економічного ефекту до витрат на його досягнення.

Основні чинники підвищення ефективності виробництва – це підвищення його технічного рівня, вдосконалене управління, організації виробництва і праці, зміна обсягу і структури виробництва, поліпшення якості природних ресурсів та інші.

Проблема підвищення ефективності виробництва полягає в забезпеченні максимально можливого результату на кожну одиницю затрачених трудових, матеріальних і фінансових ресурсів. Тому критерієм ефективності виробництва в макроскопічному масштабі є зростання продуктивності суспільної праці.

Висновок

В економічному курсовому проекті був створений план відкриття фірми, яка буде здійснювати дизайнерські послуги по оформленню осель, офісів та інших приміщень. Була приблизно розрахована вартість відкриття цієї фірми, оплата праці робітникам, витрати на оренду приміщення та інші комунальні послуги, а також витрати на купівлю та монтаж обладнання для офісу. Всі ці показники можна звести в таблицю 8.1

Табл.8.1. Економічні показники діяльності фірми.

Назва витрат

Ціна

Оренда офісу

3000

Комунальні та інші послуги

1000

Отримання документів на відкриття

2000

Покупка та монтаж обладнання

70000

Оплата праці

14500

Реклама послуг

3500

Усього

94000

Тобто підприємцю, щоб відкрити фірму по наданню послуг треба приблизно 100000грн., з урахуванням оренди, а не купівлі офісу. Якщо поставити ціну дизайнерського проекту в 500 гривень, то робітники повинні в місяць проектувати щонайменше 50 проектів на трьох, щоб були гроші на оренду приміщення комунальні послуги, оплату праці та амортизацію, не враховуючи податки, які повинен платити власник підприємства. Але в перші пів року – рік власник повинен активно вкладати гроші в діяльність фірми, рекламу та завоювання свого сегменту ринку. Тому отримувати прибуток він буде через декілька років роботи підприємства.

Використана література

  1. Бойчик І.М. Економіка підприємства. Навчальний посібник. –к.: Атіка,2002. -480с.

  2. Глухоє В.В. Економіка малого підприємства. – М.: Смолін плюс,2000.-270с.

3. Економіка виробничого підприємства. Навч. посіб. / За ред.. Й.М. Петровича-

3-тє вид., випр.-к.:Т- во «Знання»,коо, 2002.-405с.

4. Економіка промисловості: Навч. посіб./За ред. А.В. Шегди.-3-тє вид., випр.-

к.: Знання – Прес.2003.-335с.

5. Примак Т.О. Економіка підприємства: Навч.посіб.-4-тє вид., стер.-к.:вікар, 2006.-219с.

  1. В.В.Липчук, Р.П. Дудяк,С.Я. Буголь Маркетинг: основи теорії та практики:

Навч.ред./ За зач.ред. В.В.Липчука.-3-тє вид.,випр.і доп.- Львів:

«Малконія 2006»,2007-288с.

18

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]