Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методика проведення психол экспертизи - Подшива...doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
254.46 Кб
Скачать

Система поточного і підсумкового контролю знань студентів з курсу «Методика проведення психологічної експертизи»

Протягом семестру оцінюється робота студентів на семінарських і практичних заняттях, виконання індивідуальних навчально-дослідних та самостійних завдань, модульні контрольні роботи. До заліку допускаються студенти, які набрали протягом семестру за різні види роботи не менше 35 балів.

З метою виконання рекомендацій адміністрації університету щодо застосування єдиних норм оцінок поточного контролю застосовано коефіцієнт розширення балів – 2. Формули розрахунків наведені в навчально-методичній карті дисципліни та в таблиці розрахунку рейтингових балів за видами поточного (модульного) та підсумкового контролю.

Індивідуальна навчально-дослідна робота

Індивідуальна навчально-дослідна робота є видом позааудиторної індивідуальної діяльності студента, результати якої використовуються у процесі вивчення програмового матеріалу навчальної дисципліни. Завершується виконання студентами ІНДЗ письмовим звітом.

Мета ІНДЗ: самостійне вивчення частини програмового матеріалу, систематизація, узагальнення, закріплення та практичне застосування знань із навчального курсу, удосконалення навичок самостійної навчально-пізнавальної діяльності.

Зміст ІНДЗ: завершена теоретико-практична робота у межах навчальної програми курсу, яка виконується на основі знань, умінь та навичок, отриманих під час лекційних, семінарських, практичних занять і охоплює декілька тем або весь зміст навчального курсу.

Критерій оцінювання ІНДЗ: оцінюються вміння самостійно узагальнювати та структурувати матеріал дослідження, культура посилання на наукові джерела, оформлення дослідження у вигляді наукової статті.

Таблиця відповідності шкали оцінювання ЕСТS з національною системою оцінювання в Україні та у Київському університеті імені Бориса Грінченка

Оцінка за шкалою ЕСТS

Значення оцінки

За національною системою

Оцінка за шкалою університету

А

ВІДМІННО – відмінний рівень знань (умінь) в межах обов’язкового матеріалу з можливими незначними недоліками

відмінно

90-100

В

ДУЖЕ ДОБРЕ – достатньо високий рівень знань (умінь) в межах обов’язкового матеріалу без суттєвих грубих помилок

добре

82-89

С

ДОБРЕ – в цілому добрий рівень знань (умінь) з незначною кількістю помилок

75-81

D

ЗАДОВІЛЬНО – посередній рівень знань (умінь) із значною кількістю недоліків, достатній для подальшого навчання або професійної діяльності

задовільно

69-74

Е

ДОСТАТНЬО – мінімально можливий допустимий рівень знань (умінь)

60-68

FX

НЕЗАДОВІЛЬНО з можливістю повторного складання – незадовільний рівень знань, з можливістю повторного перескладання за умови належного самостійного доопрацювання

незадовільно

35-59

F

НЕЗАДОВІЛЬНО з обов’язковим повторним вивченням курсу – досить низький рівень знань(умінь), що вимагає повторного вивчення дисципліни

1-34

18