Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Леха черт.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
106.85 Кб
Скачать

5. Формування деревоволокнистого килима.

Формування відбувається в повітряному середовищі однієї формуючої камери.

Волокна із прийомних циклонів через шлюзові затвори падають на стрічковий конвеєр, який транспортує його в бункер дозатор. Конвеєр при цьому створює повертально поступальні рухи, розподіляючи волокно по ширині бункера дозатора. Рухоме дно бункера являє собою стрічковий конвеєр, який переміщує шар волокна до розвантажувальних валків. Зайве волокно розрівнюється гребінками і викидається назад. Після розвантажувальних валків, розрихлюючими валками волокно подається в камеру формування, де осаджується на сітку, яка рухається. Під сіткою створюється вакуум. Вакуум сприяє ущільненю килима. Товщину формуючого шару волокна задають датчиком радіоізотопного щільоміра і автоматично підтримують на заданому рівні за допомогою зміни швидкості сітки, переміщення калібрую чого валика по висоті.

Сформований килим підпресовують стрічково-валковим підпресовщиком, в результаті висота килима зменшується в 2 -2.5 рази і підвищується його транспортабельність.

6. Пресування двп

Пресування ДВП відбувається в пресі безперервної дії каландрового типу.

Після обрізки кромок деревоволокнистий килим стрічковим конвеєром подається в високочастотну установку попереднього прогріву до температури 50-70°С.

Прогрітий деревоволокнистий килим стрічковим конвеєром подається на вхідну зону каландрового пресу, захоплюється безперервною сталевою стрічкою і притискається до нагрітого до 180- 190°С каландру. Пресування відбувається прижимними валами, які тиснуть з заданим тиском на сталеву стрічку і деревоволокнистий килим. В зоні після валка килим утримується сталевою стрічкою в підпресованому стані, кінцево підігрівається і затверджується зв’зуюче. Отримана плита транспортується по направляючим тягнучим валкам, проходить на форматно обрізний верстат.

7. Розкрій двп на формати, упаковка і укладка.

Ширина плити, яка подається на форматний розкрій 2520-2530мм. Станок має три круглі пили поздовжнього розпилу і 5 пил поперечного розпилу. Пили поперечного розкрою розміщенні послідовно і щільно одна до одної, при розкрої виконують коливальні рухи по дузі при цьому плитана 2-3с зажимається заживними валками, утворюючи петлю перед форматно обрізним станком. Після розтину пили підіймаються, зажимні валки відводяться , петля ДВП розправляється і плита рухається на наступну операцію. ДВП заданих форматів сортують по зовнішньому виду і вкладають в 3 пачки по 50-150шт.

Стандартні плити упаковуються по ГОСТ 13-34-81 “ Плити, які поставляються на експорт . Упаковка, маркування, транспортування, зберігання.” Зверху і знизу пачки укладають по 1 листу тверді плити по ГОСТ 4598-74. Пачки кладуть на піддон і по боках обкладають твердою плитою відповідних розмірів, а плити розмірами 1830 2500; 1830 3600; 1250 2800; 1250 3600мм обкладають додатково 2 боковими рамками по довжині пакета і дощок товщиною 25мм і шириною 80мм.

Сформований пакет об’язують упаковочною стрічкою по ГОСТ 3560-73 “Стрічка стальна упаковочна” . На стиках верхніх плит під стрічку підкладають куточки з пластмаси, які запобігають змиканню плит.

На складі пакети плит укладаються в штабеля. Штабель повинен знаходитись, на відстані не менше 0.5 м від стін опалювальних приборів. Між штабелями роблять проходи і проїзди, забезпечують до них вільний доступ.