Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІС.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
53.93 Кб
Скачать
  1. Підбір інтернет матеріалу для інформаційно-рекламного пакету туристичного бізнесу.

Матеріали для інформаційно туристичного пакету туристичного бізнесу, що підбираються з інтернету шукаються в пошукових системах інтернету, на сайтах туристичних фірм інших сайтах. Беруться із статистичних даних та опитування користувачів інтернетом.

  1. Поняття, історія розвитку і структура ринку інформаційних продуктів і послуг.

Ринок інформаційних продуктів і послуг (інтелектуальний ринок) - система економічних, правових таорганізаційних відносин з торгівлі продуктами інтелектуальної праці на комерційній основі. Інформаційний ринок характеризується певною номенклатурою продуктів і послуг, умовами та механізмами їх надання, цінами. На відміну від торгівлі звичайними товарами, що мають матеріально-речову форму, тут в якості предмета продажу або обміну виступаютьінформаційні системи, інформаційні технології, ліцензії, патенти, товарні знаки, ноу-хау, інженерно-технічні послуги, різного роду інформаціяі інші види інформаційних ресурсів. З середини 50-х рр.. почалося формування стійкого ринку інформаційних послуг. Основними постачальниками інформаційних послуг були: інформаційні служби академічних, професійних і науково-технічних товариств, державних установ, навчальних закладів. Основні споживачі - вчені та фахівці в галузі науки і техніки. 

Історія розвитку: -З початку 60-х рр.. паралельно з ринком інформаційних послуг почав формуватися ринок послуг електронної обробки і передачі інформації.  -З середини 60-х до середини 70-х рр.. в результаті широкого впровадження комп'ютерної техніки найважливішим видом інформаційних послуг стали бази даних, що містять різні види інформації по всіляких галузях знань.  -Починаючи з середини 70-х рр.. зі створенням національних і глобальних мереж передачі даних провідним видом інформаційних послуг став діалоговий пошук інформації у віддалених від користувача базах даних.  -Починаючи з 80-х рр.. інформаційна індустрія набуває все більшу питому вагу і вплив на економічне та соціальне життя суспільства.  Структура ринку інформаційних продуктів і послуг. Сукупність засобів, методів і умов, що дозволяють використовувати інформаційні ресурси, складає інформаційний потенціал суспільства Це не тільки весь індустріально-технологічний комплекс виробництва сучасних засобів і методів обробки і передачі інформації, але також мережа науково-дослідних, навчальних, адміністративних, комерційних та інших організацій, забезпечують інформаційне обслуговування на базі сучасної інформаційної технології.

55. Загальна характеристика програми Само-Тур.

Система "САМО-Тур" - програмний комплекс для автоматизації туроператора. Програма враховує всі технологічні операції туроператорської діяльності.

Основні можливості програми

  1. опис послуг, що надаються туристам: готелів, транспорту, страхування, візової підтримки, додаткових послуг;

  2. квотування послуг: номерів готелів, місць транспорту і місць туру;

  3. створення турпакетів з різного набору послуг, розрахунок прайс-листа і підготовку їх до друку;

  4. оформлення заявок туристів;

  5. підготовка документів туриста: ваучер, квиток, страховий поліс, анкета для оформлення візи, путівка ТУР-1 та ін;

  6. підготовка заявок партнерам для бронювання і підтверджень покупцям (турагентствам);

  7. облік платежів покупців і розрахунків з партнерами за надані послуги;

  8. формування підсумкових звітів і списків: для готелів, для авіакомпаній, для Посольств, для страхових компаній;

  9. статистичний аналіз.