Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
03 МВ випуск. роб. бакалаврів 6.050702 FINAL 20...doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
237.06 Кб
Скачать

1.4. Захист випускової роботи

Після отримання усіх матеріалів випускової роботи, включаючи відзив керівника, завідувач кафедри приймає рішення про допущення студента до захисту роботи, чи її попереднього захисту. Попередній захист передбачений у тому випадку, якщо виникають сумніви про готовність студента грамотно викласти основні положення випускової роботи.

За результатами попереднього захисту у присутності інших студентів та керівників завідувач кафедри приймає остаточне рішення про допущення студента до захисту роботи.

До захисту випускової роботи допускаються студенти, які виконали роботу, одержали на неї відзив керівника роботи та візу завідувача кафедри про допуск до захисту.

Розклад роботи державної екзаменаційної комісії (ДЕК) зі захистів випускових робіт затверджується проректором з учбової роботи і доводиться до відома студентів не пізніше, як за місяць до початку захистів робіт.

До початку захисту випускових робіт у ДЕК подаються наступні документи:

- зведена відомість про виконання студентами навчального плану і отримані ними оцінки з теоретичних дисциплін, курсових проектів і робіт, практики. При наявності декількох семестрових екзаменаційних оцінок з однієї дисципліни до зведеної відомості заноситься підсумкова (середня зважена відносно розподілу по семестрах навчальних годин дисципліни) оцінка з округленням її до найближчого цілого значення;

- завірена залікова книжка студента;

- відзив керівника (наукового керівника);

- інші матеріали, що свідчать про наукову і практичну цінність роботи — друковані статті за темою роботи, документи, які вказують на практичне застосування роботи, макети, зразки матеріалів, виробів тощо.

За бажанням студента чи керівника у ДЕК можуть бути

надані і інші матеріали чи зразки технічних пристроїв.

Захист випускових робіт виконується на відкритому засіданні Державної екзаменаційної комісії.

На засіданні ДЕК для повідомлення змісту випускової роботи студенту надається до 10 хвилин.

Для послідовного і логічного викладу сутності роботи студент, разом з керівником роботи, повинен скласти план та стислі тези доповіді, якими він може користуватися при захисті роботи.

У доповіді повинні бути відображені наступні питання:

- основні завдання випускової роботи;

- характеристика об’єкту проектування;

- методика, обґрунтування та основні результати запропонованих рішень з головних розділів проекту;

- висновки.

Під час захисту роботи необхідно дати повні пояснення з усіх листів графічної частини з пов’язанням сутності відповідного розділу. Після завершення доповіді студент відповідає на питання членів ДЕК і зауваження керівника.

Під час захисту студенту можуть бути задані будь-які питання з випускової роботи. Оцінка захисту залежить від вміння студента аргументовано і коректно відповідати, демонструвати свою кваліфікаційну підготовку як фахівця у галузі електромеханіки. Кожний член ДЕК ставить свою оцінку окремо.

Після захисту усіх робіт ДЕК на закритому засіданні обговорює результати захисту та виносить рішення про оцінки, які визначаються як "відмінно", "добре", "задовільно" чи "незадовільно", та можливості надання студенту кваліфікації бакалавр - електромеханік. Рішення приймається відкритим голосуванням членів ДЕК по кожному студенту.

При оцінці випускової роботи ураховують:

  • повноту, технічну грамотність і самостійність виконання випускової роботи;

  • якість і оформлення роботи у відповідності сучасному рівню научно-технічного прогресу;

  • повноту та правильність відповідей на питання;

  • відповідність результатів роботи потребам сучасного виробництва і можливість її впровадження.