Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_131.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
118.27 Кб
Скачать

Тема 15. Виконання вироку

1.Поняття, завдання, значення стадії виконання вироку.

2.Набрання вироком, постановию і ухвалою законної сили, порядок їх приведення до виконання.

3.Питання, що вирішуються судом у стадії виконання вироку, суди, наділені повноваженнями вирішувати дані питання. Органи і особи, що беруть участь в рішенні питань, пов'язаних з виконанням вироку.

4.Розгляд питань, пов'язаних з виконанням вироку. Межі прав суду при розгляді сумнівів і неточностей, що виникають при приведенні вироку у виконання; процесуальний порядок розгляду даних питань.

Рекомендовані нормативно-правові акти, судова практика і література:

 Постанова Пленуму Верховного Суду України «Про практику застосування судами України процесуального законодавства при рішенні питань, пов'язаних з виконанням вироків» від 21 грудня 1990 р. № 11.

  • Бибило В.Н. Конституционные принципы правосудия и их реализация в стадии исполнения приговора.– Минск, 1982.

  • Добровольская Т.Н. Деятельность суда, связанная с исполнением приговоров.– М., 1979.

  • Матвиенко Е.А., Бибило В.Н. Уголовное судопроизводство по исполнению приговора.– Минск, 1982.

  • Николюк В.В. Уголовно-исполнительное судопроизводство.– Иркутск, 1989.

Задача 209. Вироком місцевого суду Кошкін визнаний винним в отриманні хабара в крупному розмірі і за ч. 2 ст. 368 КК засуджений до 5 років позбавлення волі. Крім того, суд у вироку вказав, що Кошкін позбавляється права посідати керівні посади в органах державної влади і місцевого самоврядування, проте термін цього покарання вказаний не був. Після вступу вироку до законної сили вказане помилка була виявлена. Суддя, вирок, що ухвалив, в порядку, передбаченому ст. 409 КПК, виніс постанову, в якій вказав, що термін додаткового покарання у вигляді заборони посідати певні посади складає 2 роки.

Чи правомірно така постанова?

Тема 16. Перегляд судових рішень Верховним Судом України.

  1. Поняття, значення, ознаки стадії перегляду судових рішень Верховним Судом України. Підстави перегляду судових рішень Верховним Судом України.

  2. Субєкти права на подання звернення про перегляд судових рішень Верховним Судом України. Строки подання заяви про перегляд судових рішень.

  3. Вимоги до заяви про перегляд судових рішень.

  4. Порядок подання заяви перегляд судових рішень. Розгляд заяви у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ та допуск справи до провадження.

  5. Порядок розгляду справи у Верховному суді України.

  6. Рішення Верховного Суду України за результатами розгляду справи.

Рекомендовані нормативно-правові акти, судова практика і література:

Постанова Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ "Про судову практику застосування статей 400-11 – 400-18 Кримінально-процесуального кодексу України" від 23 грудня 2011 р.

1. Юрченко Л.В. Дударев Д.С. Повноваження Верховного Суду України з перегляду судових рішень у кримінальних справах // Ученые записки Таврического национального университета им. В. И. Вернадского Серия «Юридические науки». Том 23 (62). № 2. 2010 г. С. 277-281. http://www.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/UZTNU_law/2010_2/038_yurchenko.pdf

2. Шицький І. Компетенія Верховного Суду України в контексті захисту права / І. Шицький // Право України.  2010.  № 10. ─ С. 199-206.

3. Стасюк О.Л. Перегляд судових рішень у кримінальних справах виключно Верховним Судом України // Митна справа. – 2011. - №4 (76). – Ч. 2 // http://www.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/ms/2011_4_2/221.pdf

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]