Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия MV4410 - МУ до ДРБ , 2012.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
261.63 Кб
Скачать

3.3. Рекомендації щодо графічної частини

Графічна частина виконується з додержанням наступних вимог:

- загальна кількість демонстраційних плакатів, що виносяться на захист, складає 3 – 5 аркушів;

- склад і зміст плакатів регламентується індивідуальним завданням;

- графічні матеріали повинні у наглядній формі характеризувати основні результати, висновки і рекомендації, мати певну логічну послідовність, а у своїй сукупності - повністю розкрити тему і результати ДРБ;

- переважна кількість листів (2-3) має відноситись до аналітико – рекомендаційного розділу, однак при необхідності деякі листи будуть відноситись до теоретичного розділу,

- економічні результати проектних рішень демонструються у вигляді таблиць, графіків, діаграм тощо;

Плакати виконують на листах формату А1. Змістове наповнення плакатів затверджується під час проходження попереднього захисту ДРБ.

4. Оформлення дипломної роботи

4.1. Загальні вимоги

Дипломні роботи бакалавра необхідно оформлювати на української мові відповідно до Державного стандарту України. Таким стандартом є ДСТУ 3008 – 95 «Документація. Звіти у сферах науки і техніки. Структура і правила оформлення». Студенти- іноземці можуть виконувати роботу на руської мові по відповідному рапорту завідувача кафедри Економіка підприємств.

ДРБ виконують рукописним, машинописним способом або за допомогою комп’ютера на одній стороні аркушу білого паперу формату А4 (210х297 мм) з використанням шрифтів текстового редактора Word розміру 14 з полуторним міжрядковим інтервалом (мінімальна висота шрифту 1,8 мм.). Для таблиць може бути використаний шрифт 12. Текст роботи необхідно виконувати, залишивши поля таких розмірів: лівий – не менш 30 мм, верхній, нижній – не менш 20 мм, правий – не менш 15 мм. Розмір абзацу дорівнює п’ятьом знакам.

При виконанні роботи необхідно дотримувати рівномірну щільність, контрастність і чіткість тексту по всій роботі.

Друкарські помилки, описки і графічні неточності, які виявилися в процесі написання роботи, допускається виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту машинописним способом.

Заголовки структурних елементів роботи АНОТАЦІЯ, ЗМІСТ, ВСТУП, РОЗДІЛ… (найменування розділу), ЗАГАЛЬНІ ВИСНОВКИ, СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ, ДОДАТКИ друкують великими літерами по центру (симетрично до тексту) без крапки наприкінці.

Заголовки підрозділів (пунктів, підпунктів) друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Переноси слів у заголовку розділів не допускаються.

Кожен структурний елемент роботи треба починати з нової сторінки.

Відстань між назвою розділу та назвою підрозділу повинна дорівнювати 1,5 інтервалу (немає пропущених рядків).

Відстань між назвою підрозділу та наступним текстом повинна дорівнювати 3 інтервали (один пропущений рядок).

Відстань між попереднім текстом та назвою підрозділу повинна дорівнювати 4,5 інтервали (два пропущених рядка).

4.2. Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака № у правому верхньому куті сторінки без крапки після неї. Нумерація сторінок повинна бути наскрізною, без пропусків та повторів, а також літерних доповнень.

Першою сторінкою роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок роботи. Однак, на титульному аркуші номер сторінки не ставлять, а починають з другої сторінки вступу.

Розділи роботи (теоретичний, аналітико – пропозиційний, спеціальний розділ) повіни мати порядкову нумерацію. Номер розділу з крапкою ставлять перед назвою розділу, слово «розділ» не друкують.

Підрозділи нумерують у межах відповідного розділу, використовуючи номер розділу і порядковий номер підрозділу, між якими ставиться крапка. В кінці номера також повинна стояти крапка: наприклад, «1.3.» (третій підрозділ першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок пункту.

Ілюстрації і таблиці, які розміщені на окремих сторінках роботи, включають до загальної нумерації сторінок. Ілюстрації нумерують послідовно в межах розділу. Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка як і наприкінці. Наприклад, «Рис. 1.2.» (другий рисунок першого розділу).

Таблиці нумеруються послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) в межах розділу. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, без крапки наприкінці: наприклад, «Таблиця 1.2» (друга таблиця першого розділу).

Формули в роботі (якщо їх більше одної) нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номеру розділу і порядкового номеру формули в розділі, між якими ставлять крапку, без крапки наприкінці.

Примітки до тексту і таблиць, в яких вказують довідкові і пояснювальні дані, нумерують послідовно в межах однієї сторінки. Якщо приміток на одному аркуші декілька, то після слова «Примітки» ставлять двокрапку, наприклад,

Примітки:

1.…

2.…

Якщо є одна примітка, то її не нумерують і після слова «Примітка» ставлять крапку.