Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА 2010 МА - новий вар.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
673.79 Кб
Скачать

5.1. Вимоги до нумерації

  • сторінки пояснювальної записки слід нумерувати арабськими цифрами, додержу­ючись наскрізної нумерації впродовж усього тексту пояснювальної записки. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці;

  • розділи, підрозділи, пункти, підпункти пояснювальної записки слід нумерувати арабськими цифрами;

  • розділи пояснювальної записки повинні мати порядкову нумерацію в межах викладення суті звіту і позначатися арабськими цифрами без крапки, наприклад, 1, 2, 3 і т. д;

  • Першою сторінкою дипломної роботи є титульна сторінка, яка включається до загальної нумерації сторінок і на якій номер сторінки не ставиться.

  • Перша сторінка додатків нумерується, всі наступні – ні.

  • ЗМІСТ, ВСТУП, ВИСНОВКИ та ПРОПОЗИЦІЇ, СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ, ДОДАТКИ не нумерують як розділи. Номер розділу ставиться після слів “РОЗДІЛ”. Підрозділи нумерують у межах кожного розділу,

  • використовуючи номер розділу і порядковий номер підрозділу, між якими ставиться крапка: наприклад, “1.4” (четвертий підрозділ першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

5.2. Вимоги до ілюстрацій

Зміст ілюстрації має доповнювати текст роботи, поглиблювати розкриття суті явища, наочно ілюструвати думки автора і тому в тексті на кожну з них повинно бути посилання з коментарем.

  • ілюстрації (креслення, рисунки, графіки, схеми, діаграми, і фотознімки) слід розміщувати у пояснювальній записці безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, на наступній сторінці, або у додатках На всі ілюстрації мають бути посилання у пояснювальній записці;

  • ілюстрація позначається словом «Рис.____», яке разом з назвою ілюстрації розміщують після пояснювальних даних (наприклад, Рис.3.1 — Схема розміщення);

  • ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком ілюстрацій, наведених у додатках;

  • номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового но­мера ілюстрації, відокремлених крапкою, наприклад, рис. 3.2 — другий рисунок третього розділу.

5.3. Вимоги до таблиць, формул, посилань

Таблиці нумерують послідовно у межах розділу. Назва таблиці розміщують над нею і друкують симетрично до тексту. Назву і слово „Таблиця” починають з великої літери. Назву не підкреслюють.

Над назвою таблиці, у правому верхньому куті розміщують напис “Таблиця” і з зазначенням її номера, який складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка: наприклад, “Таблиця 2.3” (третя таблиця другого розділу).

У разі перенесення таблиці на іншу сторінку над подальшими частинами пишеться: наприклад, “Продовження табл. 2.3”.

У таблицях слід обов’язково зазначати одиницю виміру. Якщо всі одиниці виміру є однакові для всіх показників таблиці, вони наводяться у заголовку. Одиниці виміру мають наводитися відповідно до стандартів. Числові величини у таблиці повинні мати однакову кількість десяткових знаків. Заголовки колонок таблиць починаються з великої літери.

Формули в дипломній роботі нумеруються в межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставиться крапка. Номери формул пишуть біля правого берега сторінки на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад: (3.1) (перша формула третього розділу).

Пояснення значень символів, числових коефіцієнтів у формулах треба подавати безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони подані в формулі, і нижче – з нового рядка. Перший рядок пояснення починають із слова “де” без двокрапки.

Рівняння і формули треба виділяти в тексті вільними рядками. Вище і нижче кожної формули потрібно залишати не менше ніж один вільний рядок. Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його слід перенести після знака рівності (=) або після знаків плюс (+), мінус (-), множення (*) і ділення (:).

Посилання на ілюстрації до дипломної роботи оформлюють порядковим номером ілюстрації: наприклад, “рис. 2.3”; на формули, порядковим номером формули: наприклад, “у формулі(3 1)”. Посилання у тексті та таблиці пишуть скорочено: наприклад, “у табл.1.2”.

У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації треба вживати скорочене слово “дивись”: наприклад, “див. 1.2”.

Список використаних джерел рекомендується розміщувати в порядку згадування їх у тексті за наскрізною нумерацією, або в алфавітному порядку. Відомості про включені до списку джерела слід подавати згідно з вимогами державного стандарту з обов’язковим наведенням назв праць (додаток 5).