Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OlyaKursova_KIB.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
244.22 Кб
Скачать

Етап 3. Вивчення літератури

Мета етапу — озброїтися знаннями, достатніми для формального опису системи, досліджуваної відповідно до вибраної теми курсової роботи. Його очікуваними результатами є методика виконання курсової роботи та специфікація досліджуваної системи.

В процесі вивчення і конспектування літературних джерел студент накопичує і структурує текстовий матеріал для першого (у частині методики) і другого (у частині специфікації системи) розділу курсової роботи.

Не забувайте записувати точні бібліографічні описи кожного джерела, що опрацьоване.

Етап 4. Підготовка даних

Дані для виконання курсової роботи можна отримати з літературних джерел. Додатки до багатьох дисертацій містять великі масиви даних, які можуть бути використані при виконанні курсових робіт. Джерелами даних можуть також служити монографії, засоби масової інформації, сайти мережі Internet.

Етап 5. Математичне моделювання, аналіз і синтез системи із заданими властивостями

Мета даного етапу — формалізувати зв'язки, властиві досліджуваній системі і виявлені на етапі 3, користуючись даними, зібраними на етапі 4. Очікувані результати — формальне представлення досліджуваної системи; рішення задачі аналізу або синтезу нової системи із заданими (бажаними) властивостями на основі досліджуваної системи за допомогою отриманого формального уявлення.

В процесі виконання даного етапу студент пише текст другого і третього розділів курсової роботи за винятком розділів, що описують програмний продукт.

Етап 6. Алгоритмізація і програмування

Мета даного етапу — розробити програмний продукт, який або автоматизує окремі процедури, що виконуються на попередньому етапі, або є комп'ютерним імітаційним стендом, відтворюючим функціонування досліджуваної системи згідно її формальному уявленню.

Розрахунки, виконані на попередньому етапі вручну або за допомогою прикладних програмних засобів обчислювального призначення, можуть стати основою для контрольного прикладу, за допомогою якого підтверджується працездатність програмного продукту.

Опис програмного продукту, його інтерфейсу, контрольного прикладу і результатів його прогону (прогонів) включається в третій розділ роботи і, якщо потрібно, в додатки.

Етап 7. Підготовка висновків і пропозицій

Висновки і пропозиції формулюються в процесі виконання етапів 3..6. На даному етапі слід перевірити:

- їх взаємну узгодженість;

- відповідність меті і завданням курсової роботи;

- наявність їх переконливих підтверджень в тексті курсової роботи.

Слід виробити максимально коротке і точне формулювання кожного висновку і пропозиції. Висновки, що не знайшли підтвердження в тексті курсової роботи, зокрема з міркувань об'єму необхідного тексту або надмірної трудомісткості їх підтвердження, слід видалити.

Етап 8. Оформлення курсової роботи

Мета етапу полягає у виконанні вимог [1 - 3], в об'ємі, відповідному специфіці курсової роботи і вимогам цих методичних рекомендацій. Результатом є електронний оригінал-макет рукопису, виконаний з дотриманням вимог [1-3].

Етап 9. Перевірка і редагування рукопису

На даному етапі студент зобов'язаний уважно і повністю прочитати свій рукопис з метою виявлення недоліків за змістом і оформлення, а також друкарських помилок, орфографічних і пунктуаційних помилок. Особлива увага приділяється перевірці:

- відсутності помилок на титульному листі і в заголовках;

- відсутності друкарських помилок в цифрових даних таблиць, в назвах рядків стовпців і самих таблиць, вказівки одиниць вимірювань в таблицях;

- відповідності фігур і ліній на діаграмах цифровим даним, розбірливості діаграм, контрастності кольорів, наявності одиниць виміру осей діаграм;

- правильності і акуратності набору формул;

- коректності нумерації таблиць і малюнків, наявності і коректності посилань на них;

- відсутності помилок в оформленні бібліографічного списку і посилань на першоджерела;

- якості набору рукопису.

Студентам наполегливо рекомендується обмінюватися рукописами з метою їх перевірки і редагування, оскільки авторові рукопису багато помилок відмітити важче, ніж сторонньому читачеві. Викладач має право вимагати обов'язкової перевірки рукопису кожного студента іншим студентом.

Виконана курсова робота в обов'язковому порядку реєструється на кафедрі економічної кібернетики. Курсова робота не може бути зареєстрована, якщо:

- вона не зшита способом, що виключає ненавмисну заміну або втрату окремих листів;

- її титульний аркуш заповнений з помилками;

- відсутній або несправний електронний носій, що додається до неї, з програмним продуктом.

Всі виправлення повинні бути внесені до курсової роботи до моменту її реєстрації. Після реєстрації курсова робота не підлягає яким-небудь виправленням. Якщо студент не задоволений її оцінкою і має поважну причину для її перездачі, він в установленому порядку з дозволу деканату виконує нову курсову роботу на іншу тему.

Слід мати на увазі, що встановлений в УДХТУ термін, протягом якого викладач зобов'язаний перевірити курсову работу, складає сім календарних днів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]