Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dip Stebliv.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
1.05 Mб
Скачать

1.2 Корпоративна мережа компанії тов «Контроль »

ТОВ «Контроль» надає повний комплекс послуг з організації транспортування вантажів з будь-якого міста України.

Для повноцінного вирішення логістичних завдань компанія використовує весь спектр інформаційних, фінансових, інжинірингових і структурних ресурсів, і займає міцні позиції на ринку експедиторських послуг.

Компанія володіє високопрофесійним складом співробітників, що мають спеціальну освіту, величезний плідний досвід і технічні навички в транспортному бізнесі.

Локальна мережа офісу компанії ТОВ« Контроль » складається з восьми приміщень. У кожному приміщені розміщено 2-10 робочих станцій.

Для з'єднання модема з інтернетом через АТС використано вже прокладений телефонний кабель. Телефонний кабель, в середині будівлі являє собою одну пару з частотою 0,1 МГц, та швидкістю передачі 2 Мбіт / с. З зовні може використовуватися, як 2- так і 4- жильний скручений кабель зі швидкістю до 100 Мбіт / с.

Передача даних за технологією ADSL реалізується через звичайну аналогову телефонну лінію за допомогою абонентського пристрою - модему ADSL і мультиплексора доступу (англ. DSL Access Multiplexer, DSLAM), що знаходиться на тій АТС, до якої підключається телефонна лінія користувача, причому включається DSLAM до устаткування самої АТС . В результаті між ними виявляється канал без будь-яких притаманних телефонної мережі обмежень. DSLAM мультиплексирует безліч абонентських ліній DSL в одну високошвидкісну магістральну мережу.

Рисунок 1.2 - Мережа ТОВ «Контроль», на основі технології ADSL.

Основи технології ADSL2+:

Швидкості, надані модемами ADSL кратні швидкостям цифрових каналів T1, E1. У мінімальній конфігурації передача ведеться на швидкості 1,5 або 2,0 Мбіт / с. В принципі, сьогодні існують пристрої, що передають дані зі швидкістю до 8 Мбіт / с, проте в стандартах така швидкість не визначена.

Максимально можлива швидкість лінії залежить від ряду факторів, що включають довжину лінії і товщину телефонного кабелю. Характеристики лінії погіршуються зі збільшенням його довжини і зменшенні перерізу проводу.

У таблиці 1.4, показано кілька варіантів залежності швидкості від параметрів лінії.

Таблиця 1.3 - Швидкість модемів ADSL в залежності від числа каналів.

Базова швидкість

Кількість каналів

Швидкість

1,536 Мбіт/с

1

1,536 Мбіт/с

1,536 Мбіт/с

2

3,072 Мбіт/с

1,536 Мбіт/с

3

4,608 Мбіт/с

1,536 Мбіт/с

4

6,144 Мбіт/с

2,048 Мбіт/с

1

2,048 Мбіт/с

2,048 Мбіт/с

2

4,096 Мбіт/с

2,048 Мбіт/с

3

6,144 Мбі/с

Таблиця 1.4 - Залежность швидкості від параметрів лінії.

Довжина лінії (км)

Діаметр (мм2)

Максимальна швидкість (Мбіт/с)

2,7

0,4

6,1

3,7

0,5

6,1

4,6

0,4

1,5 або 2

5,5

0,5

1,5 або 2

Переваги ADSL перед іншими технологіями:

• Висока швидкість отримання інформації (до 8 Мбіт / с), значно перевершує аналогові модеми, ISDN, HDSL, SDSL.

• Висока стабільність швидкості. На відміну від кабельних модемів кожен абонент має свою гарантовану смугу пропускання і не розділяє її з ким-небудь.

• Надійний зв'язок 24 години на добу.

• Низька вартість робіт з переведення звичайної аналогової телефонної лінії в розряд ADSL.

• Більш низькі (у порівнянні з ISDN) вимоги до якості лінії зв'язку.

• Низька вартість обслуговування лінії зв'язку, порівнянна з вартістю обслуговування звичайної аналогової телефонної лінії.

• Безпека переданих даних. Телефонна лінія, на якій працює ADSL модем, використовується тільки одним абонентом і підключена тільки до нього.

Недоліки технології ADSL:

• насамперед - залежність від стану телефонної лінії, опору кабелю, загасання сигналу, рівня шумів;

• максимальне видалення до АТС - 6 км (як правило, реальне видалення кінцевого користувача до порту - від 3.5км до 5,5 км);

• необхідність модернізації ліній (телефонний розподільний провід, який застосовується в більшості випадків необхідно замінити на виту пару);

• необхідність придбання абонентського обладнання (модема);

• відсутність можливості прямого з'єднання в мережу кількох кінцевих абонентів через інфраструктуру ADSL;

• слово Асиметрична в назві технології передбачає переважання обсягу вхідного трафіку над вихідним (утрудняє використання пірингових мереж, відеозв'язку і високоякісного онлайн-телебачення)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]