Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dip Stebliv.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
1.05 Mб
Скачать

3.4 Вибір і обґрунтування технології

Отже, проаналізувавши основні можливі концепції побудови локальної мережі в межах однієї будівлі, розглянувши їхні недоліки і переваги та узгодивши вибір із вимогами технічного завдання, було обрано технологію ….

6 Охорона праці Вступ

Охорона життя та здоров'я громадян у процесі їх трудової діяльності, створення безпечних та нешкідливих умов праці - одне з найважливіших державних завдань. Успішне вирішення цього завдання значною мірою залежить від належної підготовки фахівців усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів з питань охорони праці. Підвищення якості підготовки фахівців з вищезазначених питань — об'єктивна вимога часу.

Сучасний розвиток науки та техніки привносить принципові нововведення у всі сфери матеріального виробництва, суттєво змінюючи технологічні процеси та використовувані матеріали, предмети та знаряддя праці. В свою чергу зміни технології та устаткування призводять до трансформації умов праці та трудового процесу в цілому. Тому при розробці нової техніки, технологічних процесів, організаії виробництва необхідно провести науковий аналіз можливих небезпечних та шкідливих виробничих факторів та розробити заходи і засоби, спрямовані на мінімізацію їх несприятливого впливу на працюючу людину.

Випадки травматизму, професійних та професійно зумовлених захворювань, які мають місце на підприємствах часто виникають через порушення відповідних норм техніки безпеки, виробничої санітарії та пожежної безпеки при проектуванні підприємств, технологічних процесів, основного та допоміжного виробничого устаткування. Часто окремі недоліки або помилки, допущені в проекті, стають побічними або безпосередніми причинами аварій, пожеж, вибухів, нещасних випадків, професійних та професійно зумовлених захворювань. Тому розробка комплексу питань з охорони праці в дипломних проектах студентів інженерно-технічних спеціальностей є обов'язковою вимогою.

Адже сучасний рівень інженерної підготовки вимагає від майбутніх фахівців не лише володіти певним обсягом теоретичних знань з охорони праці, а й вміти їх застосовувати при вирішенні практичних інженерних завдань щодо створення безпечних та здорових умов праці.

6.1 Інструкція з охорони праці для монтажника зв’язку

Оскільки, моя бакалаврська робота присвячена інформаційній дротовій мережі, то доцільно у розділі про охорону праці, розглянути охорону праці монтажника зв’язку. 

Інструкція з охорони праці для монтажника зв'язку-кабельника при прокладанні кабелю встановлює вимоги безпеки, яких необхідно дотримуватися монтажникові зв'язку-кабельник при прокладанні кабелю.

Вона є обов'язковою для всіх підприємств зв'язку незалежно від організаційно-правової структури, форм власності та видів діяльності. 

Інструкція повинна додатково містити вимоги безпеки, яких необхідно дотримуватися монтажникові зв'язку-кабельнику при прокладанні кабелю на підприємстві.

Типова інструкція видається всім монтажникам зв'язку-кабельникам, які беруть участь в прокладці кабелю.

За порушення вимог типової інструкції винні несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Прокладка кабелю дозволяється тільки при наявності проектної документації (схеми робіт), узгодженої та затвердженої в установленому порядку.

До самостійної роботи допускаються особи не молодше 18 років, які пройшли навчання безпечним методам праці, перевірку знань з питань охорони праці з позитивним результатом та мають відповідне свідоцтво.

Повторна перевірка знань монтажників зв'язку-кабельників проводиться кожні 12 місяців кваліфікаційною комісією підприємства.

Повторний інструктаж з питань охорони праці з монтажником зв'язку-кабельників проводиться:

- Через кожні 3 місяці роботи незалежно від кваліфікації та стажу роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]