Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінансове право.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
89.28 Кб
Скачать

Право на соціальну пільгу

Платник податку, який отримує зарплату, що не перевищує суми одного прожиткового мінімуму, помноженого на 1,4, має право на соціальну пільгу на себе та на кожну дитину, яка не досягла 18 років.

До 2014 р. мінімальна заробітна плата дається в половинному розмірі. Якщо платник подав заяву не одному податковому агенту, то він втрачає право на соціальну пільгу в будь-якому місці і сплачує штраф у розмірі 100% та суму переплати.

1424.

Ставки податку

10% - шахтарі та інші підземні робітники.

Платники податку мають право на податковий кредит. У податковий кредит включаються витрати:

  • Суми благодійних внесків, але не більше 4% і не менше 2% від суми загального оподатковуваного доходу,;

  • Суми сплачених платником на користь навчальних закладів, закладів охорони здоров’я.

Податковий кредит може бути нараховано виключно резидентом, що має ідентифікаційний номер. Щось не може перевищувати суми загального оподатковуваного доходу за 1 місяць.

Якщо платник не скористався правом отримати кредит в цьому році, то на наступний рік все пропало. Цільова надається під визначену умову. Нецільова без визначення умови. Не оподатковується благодійна допомога, коли вона надається платнику, що постраждав внаслідок екологічної та технологічної катастрофи. Ця допомога надається через бюджет.

Не включаються в оподатковуваний дохід благодійна допомога у розмірах, визначених законом, за умов, що платник одержує дохід і має право на соціальну допомогу. Якщо не має права, то ця допомога включається в загальний оподатковуваний дохід. Не включається благодійна допомога на охорону здоров’я.

На допомогу дітям до 18 років, притулки неповнолітніх. Допомогу слід використати протягом 12 місяців. Якщо не використав, то її додають до оподатковуваного доходу.

Евдавмен – переведення грошей на банківський рахунок. А особа може користуватися лише відсотками.

Спадкоємці І ступеню споріднення підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою. Якщо спадкоємець не член сім’ї, оплачується податок у розмірі 15%.

Річну податкову декларацію подають тоді, коли платник зобов’язаний подавати її в силу закону, якщо він хоче отримати податковий дохід. Декларація також подається, якщо платник податку виїжджає за кордон.

Доходи у вигляді хабара.

Суми нецільової допомоги.

Податок до бюджету вноситься під час виплати зарплати, бо касир, що отримує кошти для зарплати в банк подає платіжне доручення на списання з рахунку цієї організації суми податку, які