Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контракт.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
35.93 Кб
Скачать

6. Прийом товару за якістю і кількістю

6.1 Прийом товару за якістю і кількістю буде здійснюватись Покупцем в присутності представника Продавця (або Перевізника) одразу після прибуття товару____в Україну, Львів,Грушевсього 10 _

Місце приймання

6.2 В випадку, коли буде виявлено порушення якості або недостача товару за кількістю, Покупець спільно з представником Продавця (або Перевізника) складають протокол і в залежності від причин порушення якості товару і виникнення недостачі його за кількістю пред’являє відповідні рекламації.

6.3 Продавець несе відповідальність за всі недоліки товару, які виникли після передачі його Покупцю пред’явив рекламацію не пізніше шести місяців з дня прийому товару.

6.4 Продавець зобов’язаний негайно відшкодувати недостачу товару і замінити недоброякісний товар на якісний.

7. Санкції

7.1 Якщо Продавець не поставить товар у вказаний в п. 1.2 даного контракту строк по причинам, за які несе відповідальність, він сплачує Покупцю штраф.

7.2 Штраф нараховується, починаючи з першого дня по закінченні встановленого в п. 1.2 даного контракту строку в розмірі ___2 __% від варості непоставленого товару, за кожен день прострочення.

7.3 Штраф буде отримуватись з суми, призначеної для оплати вартості поставленого товару. У випадку, якщо Покупець з якоїсь причини не отримує штраф при оплаті рахунку Продавця, останній зобов’язаний сплатити суму штрафу на першу вимогу Покупця.

7.4 У випадку, якщо прострочення поставки товару перевищує_1 – 2___

місяці, Покупець має право відмовитись від контракту або його частини.

7.5 З метою виконання контракту Покупець може укласти договір з третьою особою. Продавець в цьому випадку зобов’язаний відшкодувати Покупцю витрати по укладенню з третьою особою і різницю між ціною товару, який був куплений у третьої особи.

7.6 Необґрунтована відмова Покупця прийняти товар, що відповідає передбаченим даним контрактом нормам якості і кількості, накладає на нього обов’язок відшкодувати Продавцю всі його витрати по підготовці товару до передачі Покупцю, а також сплатити на користь Продавця штраф в розмірі__20__% від загальної вартості товару.

8. Звільнення від відповідальності

8.1 Продавець і Покупець звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання зобов’язань по даному контракту, якщо воно було наслідком обставие непереборної сили.

8.2 Під непереборною силою розуміються зовнішні і надзвичайні обставини, які не існували на момент підписання договору, що виникли мимоволі Продавця і Покупця, виникненню і дії яких сторони не могли перешкодити з допомогою заходів і засобів, використання яких в конкретній ситуації справедливо вимагати і очікувати зі сторони, що наразилися на дію непереборної сили.

8.3 Непереборною силою вважаються такі події : землетрус, повінь, пожежа, епідемії, аварії на транспорті, військові дії.

8.4 Сторони можуть бути звільнені від відповідальності за часткове або повне невиконання зобов’язань по даному контракту, якщо доведуть, що воно було викликане перешкодою під їх контролем, якої навіть уважна сторона не могла уникнути і яка виникла після підписання даного контракту.

8.5 Сторона, що наразилась на дію обставин непереборної сили або що зіткнулась з перешкодою поза її контролем, зобов’язана негайно телефаксом або телеграмами повідомити іншу сторону про виникнення, вид і можливий термін дії вказаних обставин і перешкод.

8.6 Якщо вищезгаданого повідомлення не буде зроблено в найкоротший термін, сторона, що наразилась на дію обставин непереборної сили або що зіткнулась з перешкодою поза її контролем, позбавляється права посилатись на них в своє виправдання, хіба що сама ця обставина або перешкода не давала можливості вислати повідомлення.

8.7 Виникнення обставин або перешкод, що вказані в п. п. 8.1 – 8.4, за умови додержання вимог п. 8.5, продовжує строк виконання зобов’язань по даному контракту на період, що відповідає строку дії вказаних обставин і перешкод і розумному строку для усунення його наслідків.

8.8 Якщо обставини непереборної сили і перешкода поза контролем сторін будуть існувати більш ніж ___3___місяці, Продавець і Покупець повинні вирішити долю даного контракту. Якщо при цьому вони не дойдуть згоди, то сторона, яка не була причетна до вищезгаданих обставин і перешкод, отримує право розірвати договір без звернення до арбітражу.