Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка бакалавр_23.02.2010Пиголенко.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
279.55 Кб
Скачать

3. Організація виконання бакалаврської дипломної роботи

Процес виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи містить ряд пов'язаних між собою етапів:

  • вибір теми дослідження;

  • вибір наукового керівника;

  • узгодження теми з керівником, отримання завдання;

  • складання особистого робочого плану виконання бакалаврської роботи;

  • формування структури роботи;

  • добір, аналіз та узагальнення матеріалу з обраної теми;

  • формулювання основних теоретичних положень та практичних висновків;

  • виклад бакалаврської роботи та подання її керівнику;

  • доопрацювання чистового варіанту з урахуванням зауважень керівника;

  • оформлення роботи, бібліографічного списку використаних джерел і літератури, додатків та отримання допуску до захисту;

  • отримання відгуку наукового керівника та зовнішньої рецензії на бакалаврську дипломну роботу.

Вибір теми дослідження.

Студенту надається можливість обрати напрям наукової роботи та приблизно визначитись з темою, виходячи з орієнтовної тематики, запропонованої випускаючою кафедрою. Студент може запропонувати власну тему з урахуванням своїх науково-практичних інтересів. В останньому випадку студент мусить всебічно обґрунтувати доцільність самостійного вибору теми дипломної роботи та узгодити її з науковим керівником.

Вибір наукового керівника.

Студент має можливість обрати наукового керівника з числа професорсько-викладацького складу кафедри соціології, психології та педагогіки, які викладають профілюючі дисципліни для спеціальності 6.040200 «Соціальна робота» та визначені рішенням випускаючої кафедри у якості наукових керівників. Список наукових керівників, затверджується на засіданні кафедри соціології, психології та педагогіки щорічно у червні.

Функції наукового керівника:

  • проведення систематичних консультацій;

  • аналіз та контроль організації самостійної роботи студента;

  • написання письмового відгуку на дипломну роботу;

  • допомога студентові в підготовці до її захисту

Узгодження теми з керівником, отримання завдання.

Здійснивши вибір напряму бакалаврської дипломної роботи та узгодивши його з обраним науковим керівником, студент повинен подати на ім’я завідувача кафедри соціології, психології та педагогіки заяву із зазначенням обраного напряму та наукового керівника. Вибір теми та наукового керівника повинен бути здійсненим вчасно, не пізніше встановленого терміну (до 1 листопада). Кафедра на своєму засіданні приймає рішення щодо затвердження напрямку бакалаврської роботи та призначення наукового керівника. Студент, за погодженням з науковим керівником і кафедрою може змінити формулювання теми або саму тему дипломної роботи, але не пізніше ніж за три місяці до визначеного терміну подання завершеної роботи.

Складання особистого робочого плану виконання бакалаврської роботи.

Студент, узгоджуючи свої дії з науковим керівником, складає план наукової роботи та графік її виконання, заповнює індивідуальний навчальний план бакалавра. Індивідуальний план, підписаний бакалавром та науковим керівником, затверджується завідуючим кафедри соціології, психології та педагогіки, яка є випускаючою кафедрою.

Отримання відгуку наукового керівника та зовнішньої рецензії на бакалаврську дипломну роботу.

Після виконання бакалаврської роботи, дипломник отримує відгук від наукового керівника, проходить попередній захист на кафедрі. Завершена і підписана бакалавром і науковим керівником від кафедри бакалаврська робота направляється на зовнішнє резензування.

У рецензії має бути відзначено значущість вивчення даної теми, її актуальність, а також розгорнута характеристика кожного розділу бакалаврської кваліфікаційної роботи з виділенням позитивних сторін і констатацією недоліків. У висновку рецензент викладає свою точку зору про загальний рівень бакалаврської роботи й оцінює її.

Підписана рецензія представляється на кафедру разом з бакалаврською роботою не пізніше ніж за 2 дні до захисту робіт.

Завідувач кафедрою, ознайомивши з бакалаврською роботою, відгуком наукового керівника від кафедри і зовнішньою рецензією, вирішує питання про можливість допуску дипломника до захисту бакалаврської кваліфікаційної роботи.