Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FO2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
138.24 Кб
Скачать

17.Формування та облік доходів від реалізації товарів робіт, послуг

Для узагальнення інф-ї про доходи від реалізації готової продукції, товарів, робіт і послуг від страхової діяльності, про доходи грального бізнесу, від проведення лотерей та про інші вирахування з доходу призначено рах.70 «Доходи від реалізації». Рахунок 70 має такі субрахунки: На субрах. 701 «Дохід від реалізації готової продукції» узагальнюється інф-я про доходи від реалізації готової продукції. На субрах. 702 «Дохід від реалізації товарів» узагальнюють інф-ю про доходи від реалізації товарів. На субрах. 703 «Дохід від реалізації робіт і послуг» узагальнюють інф-ю про доходи від реалізації робіт і послуг. На субрах. 704 «Вирахування з доходу» за Дт відображ. суми надходжень за договорами комісій, агентськими та ін. аналогічними договорами на користь комітентів. За Кт субрахунку 704 відображається списання дебетових оборотів на рахунок 79. На субрах. 705 «Перестрахування за Дт відображаються суми часток страхових платежів, що належать перестраховикам за договорами перестрахування, за Кт – частки страхових платежів, що повертаються перестраховиками у разі дострокового припинення договору перестрахування. За Кт субрахунків 701-703 відображається збільшення доходу, за Дт – належна сума непрямих податків, результат операцій перестрахування, результат зміни резервів незароблених премій та списання у порядку закриття на рахунок 79.

18. Формування та облік доходів від іншої операційної діяльності.

У складі інших операційних доходів відображаються всі інші доходи, які не пов’язані з реалізацією продукції(товарів,робіт,послуг):

-дохід від реалізації іноземної валюти;

-дохід від реалізації інших оборотних активів(виробничих запасів,МШП тощо);

-дохід від операційної оренди активів;

-дох.від операційної курсової різниці;

-штрафи,пені,неустойки,визнані боржником або щодо яких отримано рішення судових органів про їх стягнення;

-доходи від відшкодування раніше списаних активів

-дохід від списання кредиторської заборгованості, яка виникла в ході операційного циклу після закінчення строку позовної давності;

-дохід від безоплатно одержаних оборотних активів

-ін. доходи від операційної д-ті.

Для узагальнення інформації про інші доходи від оперц-ї д-ті п-ва у звітному періоді,крім доходу(виручки) від реалізації продукції(товарів ,робіт ,послуг),використовується рахунок 71»Інший операційний дохід»

За кредитом рах.71 «Ін.операц.дохід» відображається збільшення (одержання) доходу,за ДТ-суми непрямих податків(ПДВ, ,акцизного збору та інших зборів(обов’язкових платежів)) і списання в порядку закриття на рах.79 «Фін.результати».

19.Формування та облік доходів від фінансової та інвестиційної діяльності.

Для узагальнення інф-ї про доходи від інвестицій, які здійснені в асоційовані, дочірні або спільні під-ва та облік яких ведеться за методом участі в капіталі, призначено рах.72 «Дохід від участі в капіталі». За Кт рахунку відобр. збільшення доходу, за Дт – списання в порядку закриття на рах. 79. На субра. 721 «Дохід від інвестицій в асоційовані під-ва» узагальнюється інф-я про доходи, пов’язані зі збільшенням частки інвестора в чистих активах об’єкта інвестування. На субрах. 722 «Дохід від спільної діяльності» узагальнюється інф-я про доходи, пов’язані зі збільшенням частки інвестора в чистих активах об’єкта інвестування. На субрах. 723 «Дохід від інвестицій в дочірні під-ва» узагальнюється інф-я про доходи, пов’язані зі збільшенням частки інвестора в чистих активах об’єкта інвестування.

Для обліку доходів, які виникають у ході фінансової діяльності під-ва, зокрема дивідендів, відсотків та ін. доходів від фінансової діяльності призначено рах.73 «Ін. фінансові доходи». За Кт рах. відобр визнана сума доходу, за Дт – списання кредитового обороту на рах. 79. На субрах. 731 «Дивіденди одержані» узагальнюється інф-я про належні дивіденди від ін. під-тв, що не є асоційованими, дочірніми та спільними. На субрах. 732 «Відсотки одержані» узагальнюється інф-я про відсотки за облігаціями чи ін. цінними паперами. На субрах. 733 «Ін. доходи від фінансових операцій» узагальнюється інф-я про ін. доходи віл фін. діяльності, що не знайшли відображення на ін. субрах. Рах.73.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]