Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
72.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
145.41 Кб
Скачать

78.Процесуальний порядок та особливості проведення допиту.

це слідча дія, яка проводиться з метою з'ясування відношення підозрюваного до підозріння і здобуття від нього свідчень відносно юрід.значимих обставин кримінальної справи.Виклик свідка:

Свідок викликається до слідчого повісткою , яка вручається під розписку свідкові , а в разі його тимчасової відсутності кому-небудь з дорослих членів його сімї, житлово-експлуатаційних організації, виконавчому комітету селищної або сілсьській Ради народних депутатів чи адміністрації за місцем його роботи.Свідок може бути викликаний також телеграмою або телефонограмою. В повістці повинно бути зазначено, хто викликається як свідок, кудо і до кого, день і час явки.Спеціальні правила допиту пдорюваного:Допит потрібно проодити – негайно , та не пізніше 24 годин, підозрюваний допитується окремо, робити так щоб підозрювані по одному й тому ж ділу не могли спілкуватися між собою , слідчому забороняється ставити наводящі питання.Проц порядок допиту:З початку допиту підозрюваному повинні бути розголошені його права , які передбачені ст 43 КПК, , а також роз’яснено у якому злочині він підозрюється, згідно чого робиться помітка в протоколі допиту.;підозрюваний дає показання в довільній формі. ; якщо це необхідно слідчий задає питання , Потім складається протокол, ознайомлення з ним підозрюваних та інших осіб.Уасники допиту – обов’язкові – слідчий , підозрюваний , необов’язкові- прокурор.

79.Очна ставка: поняття, мета , порядок проведення, проц оформлення результатів.

це одночасний допит двох раніше допитаних осіб, в свідченнях яких є істотні протиріччя.Мета ставки – знищення протиріч в показах і перевірка правдивості раніше отриманих показах.Проведення ставки:

На початку встановлюється чи знають особи, що виклакані на очну ставку,Ю один одного і в яких стосунках вони перебувають між собою. Свідки попереджаються про крим відп.за відмову від дачі показань і за дачу завідомо неправдивих показань , а потерпілі за дачу завідомо неправдивих показань.Викликаним на очну ставку особам по черзі пропонується дати показаанння про ті обставини справи, для зясування яких призначена очна ставка. Після цього слідчий ставить запитання. Особи, викликані на очну ставку з дозволу слідчого можуть ставити запитання одна одній.оголошення показань , даних учасниками очної ставки на попередніх допитах , дозволяється лише після дачі ними показань на ос. Та запису їх до протоколу. Слічий пред’являє протокол особам , яких допитано , для прочитання або за їх проханням прочитує їм протокол. Допитані особи мають право вимагати доповнення протоколуі внесення до нього поправок. Ці доповнення або поправки підлягають обовзяковому занесенню в проткол. Протокл очної ставки підписує кожна з допитаних осіб та слідчий.

80.Предявлення для впізнання

Це слідча дія, суть якої полягає в пред'явленні свідкові, потерпілому, підозрюваному або звинуваченому особи або предмету з метою встановлення приналежності їх до справи.Види: пред’явлення : особи для впізнання , предметів. Особи : При пред’явленні слідчий спочатку допитує їх про зовнішній вигляд і прикмети цієї особи, а також про обставини, при яикх впізнаючий бачив цю особу. , про шо складає протокол допиту . Коли впізнаючий є свідком – він попереджається про крим відп.за дачу неправдивих показань.Перед тим як пред’явити особу для впізнання, їй пропонується зайняти будь йке місце серед інших осіб , що пред’являються. У винятковому випадку для захисту особи , впізнання проводиться поза візуальним спостереженням.Про результати впізнання обовзяково повідомляється осоаб яка пред’являлась для впізнання. Пред’явлення особи для впізнання в присутності не менше як 2 понятих . Предметів:слідчий спочатку допитує впізнаюючого про ознаки цього предмета і обставин, при яких він цей предмет бачив, про що складаєть протокол. Допиту.Коли впізнаюючий є свідком або потерпілим , ін попереджується про крим відповід. За дачу завідомо неправдивих показань , а свідок , крім того за відмову дачу покзань . Предмет пред’являється впізнвочу в числі інших одноріних предметів.Впізнавочу пропонується вказати предмет, який він має впізнати, і пояснити , за якмим ознаками він його впізнав. В присутності двох понятих.Фотогрофується.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]