Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Директорські контрольні.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.09.2019
Размер:
141.31 Кб
Скачать

Додаток б

Пояснювальна записка

Макроекономіка належить до тих дисциплін, які покликані забезпечити фундаментальну економічну підготовку молодших спеціалістів з комерційної діяльності. Мета її полягає в тому, щоб дати студентам теоретичні знання та найпростіші практичні навички з питань механізму функціонування національної економіки в умовах ринкових відносин. При цьому в центрі уваги перебувають причинно-наслідкові зв'язки в економіці, що знаходять своє відображення через такі категорії, як сукупний попит і сукупна пропозиція, інфляція, сукупні видатки і валовий внутрішній продукт, зайнятість і безробіття, державний бюджет, платіжний баланс, валют ний курс гощо.

Контрольні завдання носять комплексний характер і охоплюють зміст різних гем дисципліни. Контрольна робота складається з 10 варіантів, кожен з яких передбачає завдання трьох типів. Перший тип - питання множинного вибору - «Виберіть правильний варіант відповіді» - показує вміння вибрати правильний варіант із запропонованих відповідей і відображає розуміння студентом причин виникнення, суті й наслідків гою чи іншого явища чи процесу. Роздумуючи над цими тестами, студенти зможуть самі оцінити рівень власної підготовки і поповнити свої знання, ще раз перечитуючи окремий теоретичний матеріал.

Другий тип завдань - «Чи правильні такі твердження?» - передбачає короткі ствердні або заперечувальні відповіді (вірно - В, невірно - Н). Третій тип - це задачі, для розв'язання яких необхідні вміння застосувати теоретичні знання, а також належний розвиток аналітичних здібностей.

Контрольна робота включає критерії оцінки як кожного питання, гак і в цілому контрольної роботи за спеціально розробленою бальною системою.

Кожен варіант контрольної роботи передбачає завдання різної складності і охоплює різні теми дисципліни, що дає можливість студентам показати не тільки теоретичні знання, але і їх розуміння та практичне застосування в процесі розв'язку задач.

Зміст контрольної роботи передбачає, що студент у своїх відповідях повинен продемонструвати вирішення таких завдань:

розуміння ролі макроекономічної науки в суспільстві, її об'єкт, предмет та метод; висвітлення системи основних макроекономічних показників та індикаторів макроекономічної нестабільності;

розгляд базових моделей макроекономічної рівноваги;

розкриття механізму окремих складових макроекономічної політики;

визначення факторів та розкриття основ моделювання економічного зростання.

Пакет директорської контрольної роботи розрахований для перевірки рівня підготовки молодшого спеціаліста з спеціальності "Комерційна діяльність".

Додаток Е

Ключ правильних відповідей:

Варіант 1

Варіант 2

Варіант 3

Варіант 4

Питання

Відповідь

Питання

Відповідь

Питання

Відповідь

Питання

Відповідь

1

а

15

б, с

У завданнях на відновлення відповідності вказувати правильну відповідність.

Голова циклової комісії

Додаток Г

Бланк відповіді:

Кутовий штамп

Директорська контрольна робота з