Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М-г_тести та сит_МО.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.65 Mб
Скачать

Ситуація 7

ТОВ "Донбас Плюс" в 1992 році почало освоювати зборку однокамерних холодильників з комплектуючих, виготовлених в АТ "НОРД", а в грудні 2005 року випустило мільйонний холодильник.

ТОВ "Донбас Плюс" випускає побутові холодильники й морозильники під маркою "Дніпро" й "Донбас" – це однокамерні холодильники "Донбас 416/4ДХ", "Дніпро-416", "Дніпро-442", двокамерні холодильники "Дніпро-232" й "Дніпро-243 ДХ", морозильник "Донбас-161 ДМ".

Холодильники, що випускає підприємство, – це оптимальне сполучення якості й ціни. Якість продукції підтверджена органами сертифікації України, Росії і Європи (TUV Rheіnland ІnterCert).

В 2004 році Асамблея ділових кіл України в рамках Національної іміджевої програми "Лідери ХХІ сторіччя" надала підприємству знак якості "Вища проба" і нагородила дипломом лауреата загальнонаціонального конкурсу "Вища проба" за впровадження сучасних технологій і виробництво високоякісних конкурентоспроможних холодильників і морозильних камер. Підприємство нагороджено золотою стелою й дипломом у номінації "Вітчизняне підприємство як гарантія стабільності регіону" й "Якість третього тисячоріччя" міжнародного відкритого Академічного рейтингу популярності і якості "Золота Фортуна".

Виконуючи рішення Монреальского протоколу по речовинах, що руйнують озоновий шар в атмосфері Землі, підприємство перейшло на застосування у виробництві озононепорушного холодоагенту.

Продукція ТОВ "Донбас Плюс" – це сучасний дизайн, розмаїтість колірної гами. Холодильник може бути традиційно білим, а також сірим, бірюзовим, салатним, червоним, кольору пряженого молока або "металік", "шагрень" сріблиста й чорна, текстурою під шкіру. Можливість перенавішення двері дозволяє не замислюватися над плануванням кухні. Усередині холодильника теж усе зроблено з оптимальною зручністю.

Використовується система графічного позначення потужності морозильної камери. Кожна "сніжинка" позначає мінус 6 градусів.

На підприємстві застосовують високоякісні компресори відомих фірм - "Норд" (Україна), "Атлант" (Білорусь), "Electrolux" (Швеція), завдяки яким холодильник працює практично безшумно й витрачає мінімум електроенергії.

Кожна фірма-дилер має свій центр по технічному й гарантійному обслуговуванню холодильників, що надає широкий спектр послуг. Вся продукція заводу має гарантію 1 рік й 4 роки безкоштовного сервісного обслуговування.

Завдання підприємства – розширення асортименту, збільшення обсягу продукції, що випускається, при безперервному вдосконаленні техпроцесу, поліпшенні якості й дизайну. Девіз: "Досконалості немає границь".

Завдання:

  1. Визначити й обґрунтувати концепцію маркетингу, яку використовує ТОВ "Донбас Плюс".

  2. Охарактеризувати елементи комплексу маркетингу, що використовуються.

Ситуація 8

Сьогодні, коли вітчизняний виробник стає досить конкурентоспроможним у порівнянні із представниками різноманітної фірмової продукції, імпортованої в Україну, звичайний споживач надає перевагу придбанню саме тих товарів, які дійсно заслуговують його пильної уваги й відповідають високим технологічним вимогам. У Донбасі на ринку матеріалів для виробництва меблів одну з лідируючих позицій займає підприємство "Аста", яке щодня розширює й удосконалює власні можливості.

У цей час "Аста" – це компанія з достатнім досвідом роботи, що зарекомендувала себе як якісний, відповідальний, професійний і уважний продавець ДСП, ДВП і фурнітури. Щодня в компанію звертаються підприємства й приватні особи, для яких при виборі фірми-виробника значним фактором є першокласний рівень продукції, високий сервіс в обслуговуванні, спеціалізований підхід до рішення проблем різної складності.

Всі категорії представленої продукції розраховані як на споживачів з досить високим рівнем доходів, так і на клієнтів із середнім статком. Незважаючи на розумну цінову політику для певних верств населення, її якість не викликає сумнівів навіть у самих упереджених, педантичних покупців.

Будь-який відвідувач компанії може наочно переконатися, що асортимент продукції, що тут пропонується, дійсно широкий: це й ламіноване ДСП отече-ственного виробника, і високоякісна ДВП, і фурнітура ведучих європейських виробників Blum, Hafele, Hettіch, Samet, Tytanіum, Blumberg, Genova, Rehau, і розсувні системи ADS, що давно зарекомендували себе на ринку України. До уваги клієнтів – найрізноманітніші колірні гами й рішення, різноманіття форм і розмірів, розпилювання, фрезерування й торцівка крайками, оптовий і роздрібний продаж будь-якої продукції, що цікавить.

У своїй роботі "Аста" звертається до послуг українських заводів-виготовлювачів, які мають досить великий досвід співробітництва не тільки з вітчизняними компаніями, але й успішно просувають свою продукцію в європейських країнах.

Кожен відвідувач компанії відчуває на собі, що значить професійно підібраний і кваліфіковано підготовлений персонал. Тут вам можуть порадити саме ту продукцію, що ідеально підійде вам і підкреслить індивідуальність меблів.

Компанія "Аста" від дня свого відкриття тремтливо ставилася й сьогодні ставиться до кожного клієнта, прагнучи запропонувати тільки кращі товари, заощаджуючи час, сили й кошти споживача, приділяючи йому максимум уваги й поважаючи чужу думку.

Завершальним ключем до успіху компанії "Аста" є високий рівень обслуговування клієнтів. Він виражається не тільки в грамотному, культурному й продуктивному спілкуванні, але й у бажанні й можливості вгадати всі бажання клієнта, затративши максимум зусиль і мінімум часу.

Завдання:

Охарактеризувати маркетингову діяльність підприємства, виявивши концепцію й елементи комплексу маркетингу, що використовуються.