Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет_вказ_курс_маркет_иссл.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
95.23 Кб
Скачать

Додаток г реферат

КР: 64 с., 2 табл., 10 рис., 3 додат., 30 посилань.

Об’єкт дослідження – ринок будівельних матеріалів – тенденції його розвитку: кон’юнктура, конкурентна ситуація, канали збуту, які використовуються, та методи стимулювання продажу.

Мета роботи – вивчити тенденції розвитку ринку будівельних матеріалів.

Методи збирання інформації, які було використано в дослідженні: кабінетні дослідження (вивчення періодичних видань), метод експертних оцінок, методи опитувань та спостережень.

В процесі роботи було вивчено теоретичні аспекти проведення маркетингового дослідження, систематизовано спеціальні терміни, які використовуються операторами на ринку будівельних матеріалів, розроблено дизайн маркетингового дослідження ринку будівельних матеріалів, бланк спостереження в торгових точках, опитувальний лист продавців у точках продажу, проведено дослідження та аналіз субринків окремих будівельних матеріалів (сухих будівельних сумішів, лакофарбової продукції, покрівельних матеріалів, підлогового покриття, металопластикових вікон, керамічної плитки) в цілому по Україні та по м. Запоріжжя зокрема. За результатами дослідження було запропоновано рекомендації з організації нової торгової точки на ринку будівельних матеріалів у м. Запоріжжя.

МАРКЕТИНГОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ, МАРКЕТИНГОВА ІНФОРМАЦІЯ, ДИЗАЙН, СПОСТЕРЕЖЕННЯ, ОПИТУВАННЯ, КАБІНЕТНІ ДОСЛІДЖЕННЯ, ПОЛЬОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ, РОБОЧА ГІПОТЕЗА, КОН’ЮНКТУРА, ПОПИТ, ПРОПОЗИЦІЯ, ЦІНА, АСОРТИМЕНТ, КАНАЛИ ЗБУТУ, МЕТОДИ СТИМУЛЮВАННЯ ЗБУТУ