Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LAB_ZI.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.85 Mб
Скачать

2 Питання вхідного контролю

1 Що називається послідовним доступом до даних у файлі?

2 Що називається прямим доступом до даних у файлі

3Яка функція визначає текучу позицію маркера у файлі?

4Яка функція встановлює маркер на початок файлу?

5Яка функція управляє положенням маркера у файлі?

3 Постановка завдання

Задати масив розмірністю 3, елементами якого є структура, задана у варіанті. Елементи масиву задати при описі, шляхом присвоєння її значень або шляхом введення їх з клавіатури. Сформувати двійковий файл із елементів масиву структур і прочитати відповідні поля структур в змінні з сформованого файлу, використовуючи функції блочного вводу-виводу. Передбачити повідомлення про помилки при відкритті і закритті файлу, а також при блочному вводі-виводі.

4 Варіанти індивідуальних завдань

1 Структура "Фільм": назва, режисер, рік випуску, вартість. Прочитати в змінні 1-е і 2-е поля 3-го елементу масиву, значення полів вивести на екран.

2 Структура "Книга": назва, автор, рік видання,ціна. Прочитати в змінні 2-е і 3-е поля 3-го елементу масиву, значення полів вивести на екран.

3 Структура "Фільм": назва, режисер, країна, прибуток. Прочитати в змінні 1-е і 3-е поля 3-го елементу масиву, значення полів вивести на екран.

4 Структура "Держава": назва, державна мова, грошова одиниця, курс валюти відносно $. Прочитати в змінні 2-е і 3-е поля 2-го елементу масиву, значення полів вивести на екран.

5 Структура "Автомобіль": марка, серійний номер, реєстраційний номер, рік випуску. Прочитати в змінні 2-е і 1-е поля 2-го елементу масиву, значення полів вивести на екран

6 Структура "Власник автомобіля": прізвище, ім'я, по батькові, номер автомобіля, номер техпаспорта, відділення реєстрації ДАІ. Прочитати в змінні 1-е і 3-е поля 2-го елементу масиву, значення полів вивести на екран

7 Структура "Стадіон": місто, назва, рік побудови, види спорту. Прочитати в змінні 1-е і 4-е поля 2-го елементу масиву, значення полів вивести на екран

8 Структура "Студент": прізвище, ім'я, адреса, рейтинг, група. Прочитати в змінні 1-е і 5-е поля 2-го елементу масиву, значення полів вивести на екран

9 Структура "Студент": прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, домашня адреса. Прочитати в змінні 2-е і 5-е поля 2-го елементу масиву, значення полів вивести на екран.

10 Структура "Абітурієнт": прізвище, ім'я, по батькові, рік народження, середній бал атестата. Прочитати в змінні 3-е і 5-е поля 2-го елементу масиву, значення полів вивести на екран.

11 Структура "Співробітник": прізвище, ім'я, посада, зарплата. Прочитати в змінні 2-е і 4-е поля 2-го елементу масиву, значення полів вивести на екран.

12 Структура "Держава": назва; столиця, чисельність населення, займана площа. Прочитати в змінні 2-е і 4-е поля 3-го елементу масиву, значення полів вивести на екран.

13 Структура "Людина": прізвище, ім'я, адреса, вік. Прочитати в змінні 4-е і 3-е поля 3-го елементу масиву, значення полів вивести на екран.

14 Структура "Людина": прізвище, ім'я, рік народження, ріст; вага. Прочитати в змінні 1-е і 5-е поля 3-го елементу масиву, значення полів вивести на екран.

15 Структура "Книга": назва, автор, рік видання, ціна. Прочитати в змінні 4-е і 1-е поля 3-го елементу масиву, значення полів вивести на екран.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]