Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статут ГО Альтернативний діалог.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
45.89 Кб
Скачать

7. Здійснення господарської та іншої комерційної діяльності для забезпечення статутної діяльності організації.

7.1. Об’єднання є неприбутковою, некомерційною організацією. Господарська діяльність об’єднання направлена на забезпечення Статутної діяльності.

7.2. Джерелом надходження коштів є:

- членські внески учасників, кошти або майно, які надходять безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги;

- благодійні внески та пожертвування фізичних та юридичних осіб;

- пасивні прибутки від розміщення вільних коштів на банківських рахунках;

- винагороди за управління майновими правами авторів-членів об’єднання, відповідно до Закону України "Про авторське право і суміжні права";

- відрахування від створених у визначеному порядку госпрозрахункових установ, організацій, заснованих підприємств;

- інші надходження не комерційного хорактеру, не заборонені законодавством України та які не суперечать статусу неприбутковості.

7.3 Організація може мати у власності рухоме та нерухоме майно, матеріальні й нематеріальні активи, кошти, а також інше майно, придбане на законних підставах.

7.4. Організації, що не мають статусу юридичної особи, але є структурним підрозділом Організації, підпорядковуються Голові Організації та Правлінню.

7.5. Організація має право мати спонсорів, які можуть робити добровільні пожертвування на користь Організації в грошовій або іншій формі.

7.6. Перший фінансовий рік об’єднання починається з дати його реєстрації і закінчується 31 грудня. Наступні фінансові роки відповідають календарним.

7.7. Щороку Правління Організації складає кошторис надходжень і витрат на наступний фінансовий рік і визначає розміри внесків кожного учасника об’єднання. Кошторис об’єднання на наступний рік повинен бути складений не пізніше 25 грудня поточного року. Кошторис і розміри платежів учасників об’єднання на наступний фінансовий рік затверджуються Загальними Зборами учасників Організації.

7.8. Право розпоряджатися коштами та майном організації між зборами членів Організації належить Голові Організації та Правлінню, яке відповідає за своєчасне надходження коштів, а також правильне їх використання в межах Статутної діяльності Організації.

7.9. Кошти та інше майно Організації не підлягають розподілу між її членами та не можуть використовуватися для вигоди будь-якого окремого члена такої Організації, її посадових осіб (крім оплати їх праці та відрахувань на соціальні заходи) і використовуються для виконання Статутних завдань або на благодійні цілі, а у разі ліквідації Організації її активи повинні бути передані іншій неприбутковій організації відповідного виду або зараховані до доходу держави.

7.10. Організація несе відповідальність за своїми зобов’язаннями усім належним їй на праві власності майном. Члени Організації не несуть відповідальності за зобов’язаннями Організації.

8. СИМВОЛІКА ОБ’ЄДНАННЯ 8.1. Об'єднання може використовувати власну символіку.

8.2. Символіка об'єднання затверджується вищими статутними органами і підлягає державній реєстрації у порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України.