Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статут ГО Альтернативний діалог.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
45.89 Кб
Скачать

9. Міжнародні зв’язки об’єднання

9.1. Об’єднання може вступати або засновувати міжнародні громадські (неурядові) організації, створення яких сприяє виконанню Статутних завдань та досягненню мети Організації і є сумісним з її правовим статусом, брати участь у діяльності міжнародних об'єднань громадян, підтримувати прямі міжнародні контакти і зв'язки, укладати відповідні угоди, а також брати участь у здійсненні інших заходів, що не суперечать міжнародним зобов'язанням України.

9.2. У сфері міжнародної діяльності Організація має право:

- брати участь у міжнародних об’єднаннях тощо;

- укладати договори, контракти, здійснювати обмін делегаціями в межах України, і за кордоном;

- проводити спеціальні семінари, заняття, школи підвищення кваліфікації із закордонними партнерами;

- організовувати та проводити міжнародні конференції, форуми, виставки, ярмарки, фестивалі та інші заходи, організовувати за участю іноземних партнерів турніри, змагання відряджати своїх представників для участі у відповідних заходах за межами України;

- проводити спільно з іноземними організаціями дослідження у відповідності з напрямками своєї діяльності, публікувати їх результати;

9.3. Проекти міжнародної діяльності Організації розробляються Правлінням Організації і затверджуються Загальними Зборами.

9.4. При здійсненні міжнародної діяльності Організація користується повним обсягом прав і обов’язків юридичної особи із неприбутковим статусом.

9.5. Організація має право витрачати кошти на надання міжнародної допомоги, покриття представницьких витрат (прийняття і відправку делегацій, витрати на перекладачів, оплату рахунків тощо), відправляти у оплачувані відрядження закордон як своїх постійних членів, так і залучених спеціалістів як представників організації для участі в освітніх та спортивних заходах, участі у конференціях тощо, з врахуванням вимог чинного законодавства.

10. ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН І ДОПОВНЕНЬ ДО СТАТУТУ ОБ’ЄДНАННЯ 10.1. Зміни і доповнення до Статуту Організації, якщо вони не суперечать законодавству України, розробляються Правлінням Організації та затверджуються Загальними Зборами Організації.

10.2. Рішення про внесення змін та доповнень до Статуту Організації вважається ухваленим, якщо за нього проголосувало не менше, як 2/3 від членів Організації.

10.3. Про внесені зміни і доповнення Голова Організації повинен повідомити реєструючі органи у встановленому законом порядку.

11. ПОРЯДОК ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОБ’ЄДНАННЯ І ВИРІШЕННЯ МАЙНОВИХ ПИТАНЬ, ПОВ’ЯЗАНИХ З ЙОГО ЛІКВІДАЦІЄЮ 11.1. Припинення діяльності об'єднання може бути проведено шляхом його реорганізації або ліквідації (саморозпуску, примусового розпуску). Рішення приймається не менше, як трьома четвертими від загальної кількості членів Організації.

11.2. Реорганізація об'єднання здійснюється відповідно до рішення Загальних Зборів учасників. Реєстрація новоствореного об'єднання здійснюється у порядку, встановленому законодавством.

11.2.1. У випадку реорганізації Організації її права та обов’язки переходять до правонаступників (правонаступника).

11.2.2. Організація не може бути реорганізована в юридичну особу, метою діяльності якої є отримання прибутку.

11.3. Ліквідація об'єднання здійснюється на підставі рішення Загальних Зборів учасників або рішення суду. 11.3.1. Загальні Збори, приймають рішення про ліквідацію Організації та призначають ліквідаційну комісію, яка складає та затверджує ліквідаційний баланс та подає його органу, що її призначив.

11.3.2. Кошти та інше майно об’єднань громадян, що ліквідуються, не може перерозподілятись між їх членами і використовується для виконання Статутних завдань, на благодійні цілі або передається іншій не прибутковій організації, а у випадках, передбачених законодавчими актами, за рішенням суду спрямовується в доход держави.

11.4. Організація є такою, що припинилася, з дня внесення до Єдиного державного реєстру запису про його припинення.