Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовой Антенны ч1.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
2.24 Mб
Скачать

1.4 Оформлення курсової роботи

Курсова робота складається з пояснювальної записки й одного листа графічного матеріалу (креслення).

Пояснювальна записка є технічним звітом про результати проектування. Основні вимоги до оформлення пояснювальної записки викладені в СТП 5-96. Записка повинна містити в зазначеній послідовності такі елементи:

титульний лист;

завдання до курсової роботи;

реферат;

зміст;

вступ;

основну частину у вигляді огляду аналогів, обґрунтування схеми і конструкції, розрахунків електричних параметрів і характеристик, вибору матеріалів і покриття і т.п.;

висновок;

список використаних джерел;

додаток.

Текст основної частини записки розбивається на розділи, підрозділи. Вступ, висновок, перелік літератури, додаток як розділи не нумеруються.

Записка повинна містити необхідні рисунки, таблиці, що обов'язково підписуються. Номер таблиці і її найменування пишуться над таблицею, номер рисунка і пояснюючий напис розташовуються під рисунка.

Результати розрахунків на ЕОМ поміщаються в записку звичайно у вигляді додатків. Якщо розрахунки проводяться за допомогою програм, розробленим студентом, у записку поміщують і лістинг програми.

Електричні схеми високочастотних трактів виконуються відповідно до позначень ГОСТ 2.734-68, 2.735-68.

У записці не допускається скорочене написання слів, крім загальноприйнятих, наприклад таких як: ЕДС, НВЧ, ККД,. КБХ, ФАР, ДС, що пишуться прописними буквами. Назви глав виділяються (пишуться більш великим шрифтом).

Формули повинні бути написані чітко і виділені окремим рядком. У тексті обов'язково приводяться посилання на номер джерела, з якого узяте розрахункове співвідношення. Номер (номера) джерел береться в квадратні дужки, наприклад: [3,7...10].

Обсяг пояснювальної записки 20-30 с. Оформлена записка вкладається в обкладинку з твердого паперу. Титульний лист оформлюється відповідно до СТП 5-96.

Графічна частина проекту звичайно являє собою креслення загального вигляду розробленого антенно-фідерного пристрою в двох чи більш проекціях. Він виконується на листі формату А1 (594x841) чи А2 (420x594). Креслення може не містити особливих деталізацій - воно повинне давати ясне представлення про загальний вид конструкції. При необхідності на кресленні приводяться додаткові види, розрізи, перетини. На кресленні необхідно вказати габаритні і установчі розміри, а також розміри, отримані в результаті розрахунків.

1.5.Календарний план роботи і захист курсової роботи

Студент повинний знати календарний план виконання курсової роботи. У календарному плані відзначаються основні етапи проектування, їхня тривалість у навчальних тижнях і терміни, до яких повинні бути виконані етапи роботи. Кожен студент зобов'язаний щотижня відзвітувати перед викладачем про пророблену роботу. Іногородні студенти можуть одержати консультацію у викладача в письмовому виді, за телефоном або в консультаційні години по суботах.

Викладач проводить консультації щотижня . На цих консультаціях перевіряються розрахунки, ескізи, даються рекомендації.

Зразковий календарний план виконання роботи

з дисципліни: ”Антени та пристрої НВЧ”

Найменування етапу роботи

Час виконання, тижня

Вид звітності

1. Одержання завдання і його аналіз. Підбір необхідної літератури. Вибір методик розрахунку заданого пристрою (20%)

2

Список переглянутої літератури. Методики розрахунків основних параметрів і характеристик

2. Ескізне рішення завдання. Вибір типу лінії передачі, обґрунтування типу хвилі, вибір опромінювача, геометрії антени, схеми НВЧ-тракта. Вибір усіх розрахункових формул. Складання програм для розрахунків (20%)

2

Ескіз (схема) пристрою. Основні параметри пристрою: розміри апертури, ширина ДС, кількість елементів решітки випромінювачів і т.п. Схеми програм, лістинги програм

3. Електричні і конструктивні розрахунки всіх елементів проектованого пристрою. Побудова графіків, малюнків, схем. Складання остаточного ескізу (схеми) пристрою в цілому й узгодження його з керівником. Завершення розрахунків на ЕОМ (30%)

3

Введення, огляд аналогів, розділ електричних і конструктивних елементів (чернетка)

4. Графічна частина (10%) (складальне креслення, графіки ДС і електрична схема)

1

1 лист формату А4 і 1 лист формату А1

5. Обґрунтування і вибір матеріалів, покриттів, конструктивних і схемних особливостей. Оформлення в чистовик попередніх розділів записки (10%)

1

Розділ (підрозділ), на вибір матеріалів покрить, схемних рішень

6. Висновок у вигляді опису проектованого пристрою з указівкою відповідності отриманих параметрів вимогам завдання. Оформлення попередніх розділів записки (10%)

1

Чернетка висновку. Пояснювальна записка

7. Перевірка викладачем пояснювальної записки

-

Чистовий варіант пояснювальної записки і графічна частина роботи

8. Виправлення зауважень і захист курсової роботи

Захист курсової роботи проходить у присутності групи перед спеціальною комісією, призначеною кафедрою, до складу якої обов'язково входить викладач-консультант. Студент повинний з'явитися на захист проекту в термін, зазначений у завданні.

Захист складається з короткої доповіді студента (8...10 хв.). Доповідь супроводжується показом схем і елементів конструкції на представлених кресленнях. Після доповіді студент відповідає на поставлені комісією питання.