Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пояснювальна записка 3Д 20011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
299.01 Кб
Скачать
  1. Зміст практики

3.1. Змістовий модуль і. Організаційно-підготовча діяльність

Тема 1. Ознайомлення зі структурними підрозділами та специфікою роботи (бази практики)

Вивчення вимог програми практики щодо мети та завдань, ознайомлення з умовами проведення практики, вимогами до звітності та оцінювання практики. Ознайомлення з правилами внутрішнього розпорядку бази практики, режимом роботи, з правилами охорони праці тощо.

Складання індивідуального плану роботи практиканта на період виробничої практики, узгодження його з керівником практики.

Тема 2. Ознайомлення з характером і умовами проектно-дизайнерської діяльності

Ознайомлення студентів з історією та специфікою й умовами проектно-дизайнерської діяльності та взаємозв’язками з поліграфічним виробництвом, друкарнею.

Дизайн-студія, що надає послуги повного циклу (від концепції до готового макету – у створенні рекламних буклетів, брошур, каталогів, календарів, журналів, книг і т.п.).

Репроцентр, що має програмне забезпечення на базі Heidelberg Prinect Workflow – модульне, гнучке, сучасне, що дозволяє робити якісний кольороподіл і цифрову кольоропробу:

  • технологія цифрової кольоропроби Color Proof PRO, що забезпечує максимальну колірну ідентичність кольоропроби і друкарського відбитка;

  • елементи Workflow, що забезпечують можливість повної автоматизації друкарні.

3.2. Змістовий модуль іі. Проектна та виробничо-технологічна діяльність

Тема 3. Ознайомлення з технологією дизайнерської роботи

Ознайомлення студентів з технологією дизайнерської роботи, узгодженням та затвердженням проектів на всіх етапах. Керівник практики від проектної, видавничої організації знайомить студентів зі структурою і повним складом проекту, з правилами і стандартами виконання робіт, із сучасними методами їх виконання і тиражування та друком готової продукції.

Тема 4. Робота на посаді дизайнера

У цей період студенти беруть участь у виконанні дизайнерських робіт під керівництвом представника від бази практики (помічника дизайнера), вивчають специфіку роботи у конкретних умовах видавництва, термін виконання робіт та їх послідовність.

Опанування інструментарієм проектних робіт та використання прикладних пакетів комп'ютерної графіки в дизайн-проектуванні (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Core Draw, версточних програм тощо).

Тема 5. Розробка дизайн-проекту (інформаційно-рекламна поліграфічна продукція)

Створення поліграфічної продукції на основі бази практики (листівки, запрошення, емблеми, плакат-афіша тощо).

Створення ескізного макету. Процес створення макету у свою чергу складається із взаємозалежних етапів:

  • макетування (ескіз макету, вибір формату й орієнтації сторінки, встановлення полів, розробка модульної сітки, підбору елементів дизайну);

  • підготовка тексту (підбір основного тексту, заголовків, таблиць);

  • підготовка ілюстрацій (сканування графічних зображень, редагування розмірів, яскравості, контрастності, кольоровості, усунення муару й інших дефектів, вибір формату);

  • вибір шрифтів (гарнітури, кегля, накреслення);

  • верстка видання (визначення довжини рядка, ширини стовпчика, способів вирівнювання, формування переносів, завдання міжлітерних, міжслівних і міжрядкових інтервалів);

  • друк ескізного макету.