Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пояснювальна записка 3Д 20011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
299.01 Кб
Скачать

3.3. Змістовий модуль ііі. Науково-дослідницька діяльність практиканта

Тема 6. Збір матеріалу для курсового проектування

Ознайомлення з проектними та нормативними матеріалами і документами, літературою з напряму досліджуваної теми, зі станом сучасних проблем розвитку дизайнерської діяльності на практиці і в навчальному процесі, опанування дизайнерськими методами прийняття креативних рішень під час роботи над дизайн-проектом.

Екскурсії до видавництв та поліграфічних комбінатів, виставкових центрів, експозицій поліграфічної та інформаційно-рекламної продукції. Аналіз та систематизація зібраних матеріалів.

  1. Підведення підсумків практики

Після закінчення терміну практики студент протягом 5-ти днів звітує про виконання її програми. Форма звітності – письмовий звіт, підписаний студентом та керівником від бази практики. Звіт має містити відомості про виконання студентом всіх розділів програми практики, а також – висновки і пропозиції щодо її проведення.

Письмовий звіт разом з іншими звітними документами, встановленими навчальним закладом, практикант подає керівнику практики від університету.

Звіт з практики захищається студентом у комісії, призначеної завідувачем кафедри. До складу комісії входять всі керівники практики від навчального закладу.

Крім захисту звіту здійснюється ще й колективна форма підведення підсумків практики – підсумкова конференція. На конференції у формі виступів студентів аналізуються позитивні і негативні сторони практики та пропозиції щодо покращення її проведення.

Оцінка за практику виставляється з урахуванням рейтингових балів за видами діяльності практиканта (таблиця максимальних балів додається) та вноситься в заліково-екзаменаційну відомість і в залікову книжку студента за підписом керівника практики від навчального закладу.

4.1. Таблиця максимальних рейтингових балів за видами діяльності

Види діяльності

Кількість балів

1.

Систематичність та повнота ведення щоденника

10

2.

Виконання практичних завдань

70

3.

Збір матеріалу досліджуваної проблеми

10

4.

Складання звіту з виробничої практики, оформлення документації, своєчасний термін подання

10

Разом

100

  1. Інструктивні матеріали

5.1. Права та обов’язки практикантів

  1. Практикант здійснює свою діяльність згідно з вимогами бази практики, правилами внутрішнього розпорядку, виконує всі розпорядження адміністрації, керівників практики.

  2. Студент-практикант виконує всі види роботи, передбаченої програмою практики, веде документацію з практики.

  3. Згідно з навчальним планом, термін перебування практиканта складає 6 годин на день протягом 3-х тижнів.

  4. Після закінчення практики студент складає звіт з практики з переліком проведених робіт і заходів, одержує відгук – заключення від керівника з бази практики.

  5. Практикант має право одержувати консультації керівника практики від університету з усіх питань проведення практики.

  6. Практикант має право користуватися навчально-методичними посібниками у бібліотеці бази практики.

  7. Студент, який не виконав програму практики без поважних причин і отримав незадовільну оцінку, відраховується з університету.

  8. Студенту, який не виконав програму практики з поважних причин, її проходження переноситься на інший період за визначенням кафедри без відриву від занять в університеті.

  9. Практикант має показати свою професійну компетентність, увічливість, працелюбність та високий культурний рівень.