Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Раздел 8.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
361.98 Кб
Скачать

8.5 Розробка схеми компонування споруд вантажного району

В залежності від місцевих умов вантажні райони можуть бути тупикового або наскрізного типу з послідовним або паралельним розташуванням приймально-відправних колій відносно вантажних фронтів.

Разом з вантажно-розвантажувальними коліями проектуємо виставочні колії для маневрових операцій. Навалювальні майданчики проектуємо як можна далі від населеного пункту. Товарну контору розташовуємо поблизу автомобільних воріт. Побутові приміщення прийомоздавальників можуть знаходитись у будинку товарної контори або в окремому будинку на території вантажного району. Вантажний район повинен мати огорожу, протипожежні засоби, зв’язок, освітлення, відповідні споруди, а автомобільні дороги та навантажувально-розвантажувальні площадки повинні мати тверде покриття.

Оскільки має місце вантажопотік, потребуючий зважування, то проектуємо вагонні ваги. Вагову колію розташовуємо у горловині колій вантажного району, які ведуть до фронтів навантаження-розвантаження, та ізолюємо від пропуску вагонів, які не потребують зважування, і локомотивів. Пряму ділянку треба приймати не менше 15 м з кожного боку від ваг.