Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
науковий реферат.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
29.96 Кб
Скачать

Висновок

Історія наукового терміна засвідчує, що до основних питань термінознавства завжди належала проблема відбору з найрізноманітніших варіантів єдиної назви спеціального поняття і органічного її входження в лексичну підсистему національної мови. І якщо нове загальновживане слово часто виникало в мові спонтанно, то відбір спеціального потребував опрацювання критеріїв входження в загальну мову і окрему терміносистему. Це завдання легше вирішувати тоді, коли існують певні традиції термінокористування. А на це великий вплив зробив Інститут Української Наукової Мови, який займався складанням термінів і термінологічних словників. та став значною етапом у розбудові української термінології.

І хоча український термін як національно-культурне явище і досі не став предметом спеціального наукового дослідження, а мовознавці здебільшого розглядають його як особливий знак серед лексем національної мови або використовують для ілюстрації теоретичних засад загального термінознавства, проте це стало значним етапом у розбудові української термінології.

Список використаної літератури

  1. Мережа Internet

  2. Інститут Української Наукової Мови у Києві // Огієнко І. Історія української літературної мови. Київ — 2001 (Перше видання Вінніпег — 1949)

  3. Про Iнститут мовознавства iм. О. О. Потебнi Національної академії наук України

  4. Стан та перспективи наукової роботи Інституту Української Наукової Мови. (Доповідь Керівника ІУНМ Гр. Холодного Раді Академії 5-го листопада 1928 p.). - К.: ВУАН, 1928.