Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Plan_zakhodiv_SNT. Liga.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
4 Mб
Скачать

І нформація про лігу студентів асоціації правників україни

Ліга студентів Асоціації правників України — це молодіжне крило Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України». Ліга є структурним підрозділом АПУ без статусу юридичної особи. Метою діяльності Ліги є об'єднання студентів-правників України задля сприяння їхньому професійному росту. Місією Ліги є формування правничої еліти України.

Ліга студентів АПУ була заснована 2005 року в м. Києві як молоде й амбіційне крило Асоціації правників України. Головною метою створення цієї організації стало об'єднання студентів-правників з усієї України в єдину команду.

У перший рік свого існування Ліга зарекомендувала себе як дієве об'єднання молодого покоління юристів, оскільки залучила до своїх лав 260 студентів та поширила свою діяльність у 6 осередках нашої країни. Уперше організація виграла грант на свою діяльність від міжнародного благодійного фонду й утворила сильну команду, яка дала поштовх до розвитку найбільшого в Україні професійного об'єднання студентів-юристів.

2007 року було створено сайт Ліги студентів АПУ та було залучено першого Генерального партнера річної діяльності, ним виступило АО «ЮФ «Василь Кисіль і партнери».

Діяльність Ліги розпочиналась з організації всеукраїнських заходів для студентів-правників, 2009 року було запроваджено перший Стипендіальний конкурс Ліги студентів, яких наразі є вже 4.

На 2012 рік Ліга студентів АПУ проводить діяльність у 19 обласних осередках та 2 міських осередках, налічує 1086 членів. На 2012-2013 навчальний рік заплановано 40 всеукраїнських заходів, 4 Стипендіальні конкурси, вебінари. Ліга студентів АПУ — найбільша організація, яка об'єднує людей за професійною ознакою та заручається підтримкою найкращих юридичних компаній України.

На сучасному етапі Ліга — це:

  • понад 1 000 студентів-правників;

  • 86 вищих навчальних закладів;

  • 18 осередків;

  • 40 міст України.

Основними завданнями діяльності Ліги студентів АПУ є:

  1. Підвищення загального рівня правових знань студентів-правників шляхом:

    • проведення вебінарів, тренінгів, «круглих столів», семінарів, конференцій, правничих шкіл, присвячених актуальним питанням національного, міжнародного права та права ЄС;

    • налагодження зв’язків з практикуючими юристами України і, таким чином, отримання досвіду для подальшого вдосконалення студентом-правником себе у правничій сфері;

    • сприяння поінформованості членів Ліги студентів АПУ щодо новин у професійній сфері;

    • сприяння опублікуванню у юридичних виданнях дослідницьких та наукових робіт студентів у сфері права.

  2. Сприяння та допомога студентам у проходженні стажування та працевлаштуванню в провідних юридичних установах України.

  3. Сприяння участі студентів-правників у міжнародних правничих заходах:

    • встановлення та налагодження зв'язків зі студентами-правниками та правничими студентськими організаціями іноземних держав;

    • організація заходів, зокрема клубів, тренінгів для ознайомлення студентів-правників з міжнародними програмами обміну студентів;

    • програмами навчання за кордоном.

  4. Організація та проведення юридичних конкурсів, дебатів та змагань з різних галузей права. наукових, культурних та інших заходів, що мають на меті об'єднання студентів-правників.

  5. Активізація молоді у громадському житті шляхом:

    • залучення студентської правничої молоді до обговорення питань розвитку професії юриста;

    • надання можливості членам Ліги студентів реалізувати свої ідеї та проекти у різних сферах;

    • обміну досвідом між студентами-правниками вищих навчальних закладів України.

  6. Реалізація соціальних програм, проведення правоосвітянських заходів, надання правової допомоги населенню.

Метою діяльності Ліги студентів АПУ є:

Рекламна емблема Ліги студентів АПУ

  1. Об'єднання студентів-правників юридичних шкіл України в могутню та ефективну організацію, яка є їх правомочним представником у встановленні та налагодженні ефективних зв’язків з адміністраціями освітніх установ, органів влади та інших правозахисних організацій в Україні та за кордоном.

  2. Формування майбутньої правової, впливової еліти України шляхом підвищення рівня професійної підготовки студентів правників України – членів Ліги студентів АПУ.

  3. Сприяння становленню України як демократичної правової держави, розвитку правових реформ в Україні та підвищенню рівня правової культури та правової свідомості населення.

  4. Подолання правового нігілізму, зокрема серед молоді і поширення ідей про можливість змін правового становища на краще вже, зараз, сьогодні.

  5. Підвищення престижу професії правника в Україні та світі.

  6. Подолання певних негативних пріоритетів на бачення професії правника.

  7. Сприяння реформуванню вищої юридичної освіти України, з метою покращення її якості для конкурентоспроможності на міжнародному рівні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]