Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Plan_zakhodiv_SNT. Liga.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
4 Mб
Скачать

Основні заходи

Національна Модель Верховної Ради України

Н аціональна Модель Верховної Ради України щорічно організовується Студентським науковим товариством Одеського університету «Одеської юридичної академії» та Одеським осередком Ліги студентів Асоціації правників України в стінах Національного університету «Одеської юридичної академії».

З ахід представляє собою моделювання діяльності Верховної Ради України. Студентам надається можливість відчути себе справжніми депутатами, взяти участь у розробленні та прийнятті законопроекту. Захід проводиться в декілька етапів. Учасники Моделі умовно поділені на політичні партії за власним бажанням (демократична, ліберальна, консервативна), де законопроект розглядається в першому читанні. Також є обов’язковим членство в комітетах Моделі Верховної Ради України, де законопроект розглядається на другому читанні. Заключною частиною діяльності Моделі є прийняття законопроекту.

Кожен з учасників має можливість розробити свій законопроект або викласти окремі статті у своїй редакції.

Посада Голови Верховної Ради Моделі є виборною. Вимоги до кандидатів: знання діючого Регламенту Верховної Ради України та Положення про Національну Модель Верховної Ради України, ораторське вміння. Обрання Голови Верховної Ради Моделі проводиться безпосередньо на пленарному засіданні Моделі учасниками на основі самопрезентацій кандидатів.

Табір по навчанню громадській діяльності

Всеукраїнський табір по навчанню громадській діяльності організовується Правлінням Ліги студентів АПУ для надання можливостей молодим правникам перейняти досвід старших колег, навчитися громадській діяльності, розвинути та посприяти активізації лідерських навичок, спілкування з однодумцями.

Табір являє собою 4 дні тренінгів, лекцій, майстер-класів від відомих юристів та громадських діячів, професійних тренерів та менеджерів, а також внутрішні лекції від Членів Правління АПУ з рекомендаціями управлінцям в усіх осередках на місцях.

Захід проводиться в м. Києві за активного сприяння київського осередку Ліги студентів АПУ. У рамках Табору відбувається святкування Дня народження Ліги студентів АПУ.

Школа кар'єрного росту юриста

Захід всеукраїнського масштабу, який спрямований на підвищення професійних якостей юриста. У межах заходу виступають висококваліфіковані юристи, які розповідають про правильність написання резюме, проходження співбесіди та тонкощі роботи юриста. Студентам надається можливість поспілкуватися також і з відомим громадськими діячами, телеведучими, PR-менеджерами провідних юридичних фірм країни. Результатом цього спілкування є практичні навички та нові знання, які дають можливість дізнатись усі тонкощі та проблеми в роботі юриста, дають можливість зробити крок назустріч успішній кар'єрі юриста.

Стипендіальний конкурс Ліги студентів АПУ

Унікальна можливість для студента отримати фінансову винагороду за свої знання. Ліга організовує конкурси за підтримки таких юридичних компаній та юристів: АО «ЮФ «Василь Кісіль і партнери», ЮФ «Лавринович і Партнери», адвоката Дениса Бугая та ЮФ «Спенсер і Кауфманн». Юридичні компанії надають можливість студентам написати науково-публіцистичну роботу на тематику, задану юристами компанії. З десятків надісланих робіт юристи підбирають декілька найкращих робіт та визначають переможця та призерів, які отримують грошові премії, подарунки та подекуди стажування в юридичних компаніях. Найкращі роботи публікуються в провідних юридичних виданнях країни.

Ліга студентів проводить велику кількість правничих шкіл, змагань та дебатів на різні тематики та галузі права. Одним з найпопулярніших заходів є Всеукраїнські змагання з цивільного права та процесу імені Станіслава Дністрянського.

Метою заходу є поглиблення та закріплення серед студентів-правників теоретичних знань з цивільного права та процесу, набуття практичних навичок, здобуття стимулів для професійного росту, а також обговорення цивілістичних проблем у колі провідних юристів і колег-однодумців. Захід представляє собою імітацію судового процесу, під час якого кожна з команд представляє інтереси позивача чи відповідача під час розгляду конкретної фабули. Студентам надається можливість відчути себе справжніми адвокатами та взяти участь у судовому спорі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]