Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТСП указания к курсовому проекту.doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
446.46 Кб
Скачать

3. Визначення техніко-економічних показників

1.Обсяг робіт приймається для основного будівельного процесу за відомістю обсягів робіт.

2.Загальна трудомісткість робіт: нормативна і прийнята з ГПР.

3. Трудомісткість на одиницю виміру (нормативна і прийнята) розраховується шляхом розподілу сумарної трудомісткості на обсяг робіт, (люд-день/м3).

4. Виробіток (нормативний і прийнятий) на одного робітника за зміну в натуральному вираженні визначається відношенням обсягу робіт до сумарної трудомісткості, (м3/люд-день).

5. Витрати машино-змін по нормах беруться з калькуляції трудових витрат, а прийняті — із графіка провадження робіт.

6. Нормативна продуктивність праці приймається за 100%, а прийнята визначається за зростанням виробітку.

7. Заробітна плата на весь обсяг робіт за нормами і прийнята приймаються з калькуляції трудових витрат. Середня змінна заробітна плата одного робітника визначається шляхом розподілу сумарної заробітної плати на трудомісткість виконання всього обсягу робіт у людино-днях.

8. Заробітна плата на 1 людино-день (нормативна і прийнята), визначається розподілом загальної заробітної плати на трудомісткість робіт.

9. Заробітна плата на одиницю виміру визначається відношенням усієї суми заробітної плати до обсягу робіт з технологічної карти, вона завжди однакова (нормативна і прийнята).

10. Тривалість виконання процесу: нормативна з розрахункової частини ГПР, прийнята з графічної, (дні).

ТЕП у графічній частині оформляються у вигляді таблиці №5.

4. Визначення матеріально-технічних ресурсів

Матеріально-технічні ресурси включають: матеріальні ресурси —конструкції, вироби, матеріали; будівельні машини і характеристику їх; пристрої, інвентар, інструмент; експлуатаційні матеріали.

Потреба в матеріально-технічних ресурсах наводиться у вигляді таблиць. Кількість конструкцій, виробів і матеріалів визначається за БНіП IV-2—82 на підставі обсягів робіт, включених до технологічної карти, за відомістю, наведеною в таблиці №6. За підсумками відомості підрахунку складається відомість потреби в матеріально-технічних ресурсах, таблиця №7.

На підставі обраних методів провадження робіт з виконання будівельного процесу, а також кількісного складу бригади (ланки), прийнятого в графіку провадження робіт, визначається кількість будівельних машин, механізмів, устаткування, механізованого і ручного інструменту, інвентарю і пристосувань за формою таблиці №8.

Графічна частина технологічної карти і записка пояснення

Після вибору способів виробництва робіт, машин і механізмів, закінчення розрахунків технологічної карти переходять до виконання її графічної частини. Залежно від виду будівельного процесу склад її може змінюватися, але основні схеми і таблиці залишаються постійними для всіх технологічних карт. Технологічна карта розробляється на аркуші формату А1.

Під час розробки технологічної карти викреслюється схема плану будівлі або споруди з нанесенням захваток, ділянок, зазначенням технологічної послідовності операцій; тут також зазначаються стоянки монтажних кранів і шляхи їх переміщення, місця складування матеріалів, розташування лісів і риштувань.

Потім викреслюються поперечні і подовжні розрізи будівлі або споруди, на яких показуються схеми виконання робіт, механізми, розташування складів і транспортних засобів.

Після цього виконується фрагмент плану з детальною розробкою робочих місць і розкладки конструкцій, виробів, матеріалів. Показуються також схеми організації робочих місць і пристосувань.

У записці пояснення студент повинен відобразити: визначення об'ємів робіт для заданого будівельного процесу; методи і послідовність виконання робіт: розбиття на захватки, яруси, вживані риштування, пристосування, інвентар, оснащення; вибір монтажних механізмів; встановлення чисельно-кваліфікаційного складу бригади; вимоги до якості конструкцій, виробів і матеріалів, що поставляються; обґрунтовування кількості змін, прийнятих у графіку виконання робіт; пояснення до розрахунку техніко-економічних показників; забезпечення матеріально-технічними ресурсами. Крім того, студент повинен дати посилання на використані їм навчальні та довідкові джерела.