Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кроки створення.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
25.1 Кб
Скачать

7. Крок сьомий — отримання довідки з статистики

Необхідність отримання довідки з статистики при здійсненні підприємницької діяльності фізична особа – суб'єкт підприємницької діяльності вирішує особисто, в залежності від специфіки його діяльності. Так при здійсненні діяльності що підлягає ліцензуванню, довідка може бути надана до органів на які покладено завдання ліцензування певних видів діяльності юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Установа що видає довідку

Обласні, міські, районні Управління статистики.

Документ

Органи статистики видають довідку про взяття на облік.

В довідці з статистики зазначаються види діяльності відповідно до КВЕД — Класифікатора видів економічної діяльності.

За видачу довідки стягується плата.

8. Крок восьмий — виготовлення печатки та штампу

Питання використання печатки або штампу при здійсненні підприємницької діяльності фізична особа – суб'єкт підприємницької діяльності вирішує особисто, в залежності від специфіки його діяльності.

Невикористання СПД – фізичними особами печаток – це правило ділової практики, дане питання остаточно не врегульоване законодавством. Законодавство України не містить прямих норм, які б передбачали обов’язок СПД – фізичних осіб мати печатки.

8,1 Отримання дозволу на виготовлення печаток та штампів.

Установа що видає дозвіл

Порядок видачі дозволів на виготовлення печаток і штампів затверджений наказом Міністерства внутрішніх справ України від 11 січня 1999 року № 17, відповідно до якого дозвіл на виготовлення печатки видається у дозвільній системі міськрайорганами внутрішніх справ.

Відповідно п. 1.3.1. ст. 3 Інструкції [8] для отримання дозволу фізичною особою-підприємцем потрібно:

Для одержання дозволу на оформлення замовлень на виготовлення печаток і штампів підприємці-громадяни подають в органи внутрішніх справ заяву, де вказують:

а) кількість печаток та штампів, які передбачається виготовити;

б) уперше чи ні виготовляються печатки та штампи (при виготовленні печаток не вперше зазначається підстава їх виготовлення);

в) місцезнаходження;

г) особа, відповідальна за отримання дозволу на виготовлення печаток і штампів, її прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані;

ґ) прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані керівника або уповноваженої ним особи, що подає клопотання до органу внутрішніх справ з якого часу в займаній посаді;

д) про перереєстрацію особи (у разі такої), отримання дубліката свідоцтва про реєстрацію та з чим це пов'язано, існування непорозумінь щодо користування печатками і штампами (несвоєчасна передача від одного керівника іншому, розгляд справ щодо користування печатками в судових інстанціях тощо). У разі відсутності таких даних це також відображається в заяві.

Повноваження керівника юридичної особи засвідчуються довідкою з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

До заяви долучаються:

суб'єктами підприємницької діяльності:

а) копія свідоцтва про державну реєстрацію, нотаріально завірена, якщо інше не передбачено законом;

б) зразки (ескізи) печаток, штампів — у двох примірниках, затверджені фізичною особою — підприємцем;

в) громадяни-підприємці — копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи — платника податків;

г) платіжні доручення або квитанції про оплату послуг, пов'язаних з видачею дозволу на оформлення замовлень на виготовлення печаток і штампів, надаються в усіх випадках.

Плата за отримання дозволу:

81 грн. 00 коп. — отримання дозволу на виготовлення печатки та штампу;

9 грн. 00 коп. — консультація.

Документ

Протягом трьох робочих днів із дня одержання документів орган внутрішніх справ зобов'язаний видати дозвіл на виготовлення печаток і штампів суб'єкту підприємницької діяльності або надати письмову відмову із зазначенням причин, які обумовлюються законодавством України.

Та оскільки послуги дозвільної системи за видачу дозволів на печатки і штампи платні, цей термін можна скоротити, сплативши потрійний розмір від вартості послуг дозвільної системи.

Відповідно до п. 3.1.8. ст. 3 Інструкції [8] органи внутрішніх справ на зворотному боці оригіналу свідоцтва про державну реєстрацію, іншого документа, який свідчить про легалізацію, який подається до органів внутрішніх справ при отриманні дозволу, ставлять штамп про видачу дозволу на право виготовлення певної кількості печаток і штампів, який засвідчується підписом працівника дозвільної системи і скріплюється печаткою з відбитком «Дозвільна система», після цього документ повертається його власнику.

Відповідно до п. 3.1.14. ст. 3 Інструкції [8] оформлений дозвіл видається керівникам підприємств, установ, організацій, господарських чи інших об'єднань, а також громадянам або уповноваженим ними особам під розписку, після пред'явлення паспорта чи іншого документа, що засвідчує особу.