Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робочий зошит з економічного аналізу.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
36.47 Кб
Скачать

Робочий зошит комплексного практичного індивідуального завдання з дисципліни «Економічний аналіз»

для студентів спеціальності «Облік і аудит», «Економіка управління»

ОКР «Бакалавр»

Укладачі: к.е.н., доцент кафедри економічного аналізу і статистики

З.Б. Литвин к.е.н., доцент кафедри економічного аналізу і статистики

П.Я. Попович

  1. Перелік завдань та методичні поради щодо їх виконання

    1. Методичні поради для студентів

Управлінські рішення в сучасних умовах охоплюють все складніші і більш комплексні процеси, що потребують системного підходу, розширення і поглиблення аналітичної роботи. Для успішного проведення економічного аналізу необхідний подальший розвиток методології, вдосконалення методики, а також узагальнення досвіду діяльності підприємств, організацій.

Оволодівши цією методикою студенти формують аналітичне мислення, розвивають уміння і навички використання аналітичних інструментів для об’єктивного оцінювання господарських ситуацій, вироблення й обґрунтування оптимальних управлінських рішень, а також навики якомога повнішого виявлення та використання резервів поліпшення фінансово-господарської діяльності підприємств.

Ця дисципліна є обов’язковою нормативною з числа дисциплін циклу природничо - наукової та загально - економічної підготовки студентів освітньо- кваліфікаційного рівня бакалавр за спеціальністю «Облік і аудит» і «Економіка управління».

Програма та тематичний план дисципліни орієнтовані на формування у студентів системи знань, необхідних для дослідження діяльності суб’єктів господарювання, правильної та об’єктивної оцінки стану і прогнозу їх економічного розвитку; теоретичну та практичну підготовку з наукових основ економічного аналізу, його методології та організації; формування навичок застосування аналітичних прийомів для вивчення економіки підприємств.

Мета викладання курсу «Економічного аналізу» - вивчення теоретичних основ, організації і методики проведення економічного аналізу; формування у студентів вміння давати об’єктивну оцінку фінансово-господарській діяльності, діагностувати основні проблеми її розвитку, виявляти напрямки вдосконалення та обґрунтовувати управлінські рішення, спрямовані на підвищення ефективності функціонування; оволодіння науковим підходом до вибору оптимальних варіантів управління.