Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Браузери.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
173.57 Кб
Скачать

Розширення формату Open Search

Спільно з веб-вузлом Amazon.com — набір розширень RSS Simple List Extensions було передано співтовариству RSS і випущено в рамках ліцензії творчого співтовариства Creative Commons. Серед інших можливостей ці розширення значно спрощують розробку додатків, які взаємодіють з постачальниками послуг пошуку, що є сумісними з Open Search.

Платформа rss

Забезпечує потужні можливості для завантаження, зберігання і доступу до каналів RSS у всій операційній системі і дозволяє охопити більшу кількість користувачів RSS, ніж раніше. Як тільки користувач підписався на канал в одному додатку, ця підписка і весь пов'язаний з нею вміст стають доступними у всій операційній системі для будь-якого додатку, що бажає його використовувати.

Сумісність платформ

Internet Explorer 7 більш сумісний з останніми веб-можливостями, ніж коли-небудь раніше. Internet Explorer 7 підтримуватиме безліч нових веб-стандартів, для того, щоб зробити роботу в Інтернеті повнішою і полегшити розробку сторінок. Більш того, кожна нова можливість в Internet Explorer 7 знаходиться під повним контролем з боку групової політики, що робить адміністрування Internet Explorer надзвичайно легким завданням навіть в великих організаціях.

OPERA

У 1992 році Норвезька національна телефонна компанія Televerket (зараз Telenor) розгорнула проект ODA — розробка стандартизованої системи збору, збереження документації, зображень та іншої інформації. Участь в розробці брали інженери Йон Течнер та Гейр Іварсьой. На жаль, система ODA не знайшла широкого розповсюдження і проект було припинено, але, завдяки ньому було запущено перший норвезький сервер в 1993.

Розробники збагнули, що найбільш поширений тоді браузер Mosaic має досить примітивну структуру і не може забезпечити достатній рівень ефективності. Тому, вони вирішили розробити власний браузер. Керівництво Televerket погодилося і в кінці 1993 року було представлено перший робочий прототип. У 1994 компанія Televerket була націоналізована.

Течнер та Іварсьой заснували власну компанію Opera Software і продовжували свої розробки. Їх продукт називається MultiTorg Opera, написаний на мові С++ і не використовує коду, що базується на NCSA Mosaic. Він швидко набуває популярності, оскільки розробники поставили за мету високу швидкість, коректне відображення сторінок  та доступність для людей з обмеженими можливостями (впроваджено голосовий інтерфейс).

Позиція на ринку

Після офіційного представлення у 1996 році браузер користувався обмеженим успіхом, на ринку панували Netscape і Internet Explorer, які не залишали іншим браузерам жодного шансу. Opera Software проявляє активність на ринку мобільних пристроїв, і тут вона змогла зайняти свою нішу. Доступність браузера для багатьох платформ дала користувачам продукт, аналогів якого по функціональності просто не було.

На платформі Win32 частка користувачів Opera довгий час залишалася малою. Ситуація почала покращуватися лише в 2001 році (зростання користувачів браузера з 0,3 % до 0,67 %). У листопаді 2007 року, за статистикою компанії Spylog, частка Опери в Рунеті складає під 15%.