Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Франция.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
82.53 Кб
Скачать

Населення, млн. Чол.

Рівень безробіття, %

7. Транспортна інфраструктура

Залізничний транспорт Франції дуже розвинений. Місцеві і нічні потяги, у тому числі TGV («Trains à GrandeVitesse» - високошвидкісні поїзди) зв'язують столицю з усіма великими містами країни, а так само сусідніми країнами Європи. Швидкість руху цих поїздів - 320 км / ч. Залізнична мережа Франції складає 29370 кілометрів, і є найдовшою залізничною мережею серед країн Західної Європи. Залізничне сполучення існує з усіма сусідніми країнами, окрім Андорри.

  Мережа автомобільні доріг досить щільно покриває всю територію країни. Загальна протяжність автодоріг 951500 км.

У Франції близько 475 аеропортів. 295 з них мають асфальтовані або бетонні злітно-посадочні смуги, а що залишилися 180 - грунтові. Найбільший французький аеропорт Руассі-Шарль-де-Голль, розташований у передмісті Парижа. Національний авіаперевізник AirFrance здійснює авіарейси практично в усі країни світу.

8. Імпорт / Експорт Франції

За обсягом експорту й імпорту Франція займає четверте місце у світі після США, Німеччини і Японії.

В експорті переважає промислове устаткування, споживчі товари, продукція транспортного машинобудування, зокрема автомобілі.

В імпорті домінує продукція хімічної промисловості, устаткування,енергоресурси, нафта - Алжир країни Перзької затоки, природний газ – Нідерланди, Росія, Алжир, інші споживчі товари.

Основні торговельні партнери: ФРН, Італія, Великобританія, Іспанія, Нідерланди, Бельгія, Люксембург, США, Японія.

9.Труризм

Франція змогла перетворити туризм в важливу галузь економіки, в якій зайнято 1,5 млн. чоловік. У 2011 році країну відвідало рекордне число іноземних туристів (81,4 млн.). Найбільше туристів приїжджають до Франції з Німеччини, США, Великобританії та Нідерландів.

З конкуруючими напрямами за допомогою нових технологій, зокрема, скоро запрацює новий сайт, присвячений туризму у Франції, rendezvousenfrance.com. Сайт буде доступний в 23 країнах на 14 мовах, у тому числі російською. Тут буде розміщена інформація не тільки про регіони, містах і події туристичної життя Франції, але і постійно оновлювані пропозиції від постачальників послуг.

Територія країни переважно рівнина, в Французькому Центральному Масиві-середньовисотна, пронизана ріками Сеною, Роною, Гаронна і річковими долинами. На правом березі Сени розташований один з найбільших і найбагатших музеїв світу – Лувр. Недалеко від Лувру розташовані і інші пам'ятники правобережжя - Біржа, Тампль, Тріумфальна арка на площі де Голля,"найкрасивіша вулиця світу" - Єлисейські поля.

На лівому березі Сени розташовані знаменита Ейфелева башта (висота з антенами 320 м. ), Будинок інвалідів з Собором і гробницею Наполеона,а також Сорбонна. Шартр з собором Нотр-Дам , стіни і башти прикрашені «горгуліями»-фантастичними тваринами і демонами. Марсель - друге за величиною місто у Франції і величезний порт із прадавньою історією. Невід'ємна частина Марселя - ринки і ярмарки.

Особенно благоприятно для отдыха и оздоровления южное побережье Франции-французская Ривьера. Курорти Франції:

  • бальнеологічні курорти: курорт Віші в Центральному масиві, курорт Котре у підніжжя Піренеїв, розташований недалеко від водоспаду Гаварні і в Альпах; Ев'ян-ле-Бен на березі Женевського озера, та інші;

  • кліматичні курорти: Канни знаходяться в 27 км від Ніцци на березі Напульської бухти; та інші; Екс-ле-Бен — бальнеотерапевтичний предгірний кліматичний курорт, розташований в лісовій зоні на висоті 265 м над рівнем моря; Ніцца – «столиця» Лазурного берега, курорт оточений передгір'ями Приморських Альп. Гори захищають курорт від північних вітрів, тому клімат тут здоровий, м'який;

  • гірськолижні курорти: Куршавель(понад 180 км трас, велика кількість екстрим-спусків);

Туристів також приваблюють кінні перегони в Лоншане і Отей в Парижі, щорічні автоперегони в передмісті Ле-Манш. Щорічно проводяться турніри з тенісу на паризькому стадіоні «Ролан-Гаро».