Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Питання на ректорську к.р. по АПЗ БК 2012.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
521.45 Кб
Скачать

50 Имена и идентификаторы

Имя используется, чтобы обратиться к объекту, объявленному в программе на языке Ява.

Имеются две формы имен: простое имя и квалифицированное имя. Простое имя представляет собой единственный идентификатор. Квалифицированное имя состоит из имени, знака ".", и идентификатора.

В определении значения имени (§6.5) , язык Ява, принимает во внимание контекст, в котором появляется имя. Ява различает по контексту, где имя должно означать (ссылаться на) пакет (§6.5.3), тип (§6.5.4) , переменную или значение в выражении (§6.5.5) , или метод (§6.5.6).

Не все идентификаторы в программах на языке Ява, представляют собой часть имени. Идентификаторы также используются в следующих ситуациях:

  • В описаниях (§6.1) , где идентификатор может задавать имя, под которым будет известен объявленный объект

  • В области выражений доступа (§15.10) , куда идентификатор входит после знака "." указывая член объекта, который представляет собой значение выражения или ключевое слово super,которое появляется перед знаком ".".

  • В некоторых выражениях вызова метода (§15.11) , где идентификатор может появиться после знака "." и перед знаком "("для указания метода вызываемого для объекта, который представляет собой значение выражения или ключевое слово super, которое появляется перед знаком ".".

  • В качестве метки в помеченных операторах (§14.6) и в операторах break (§14.13) и continue (§14.14) , которые ссылаются на метки операторов.

Міжнародна статистична класифікація хвороб і проблем, пов'язаних зі здоров'ям ( англ. International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems ) - Документ, який використовується як провідна статистична та класифікаційна основа в охороні здоров'я. Періодично (раз у десять років) переглядається під керівництвом ВООЗ. МКБ є нормативним документом, що забезпечує єдність методичних підходів і міжнародну порівнянність матеріалів.

В даний час діє Міжнародна класифікація хвороб Десятого перегляду (МКБ-10, ICD-10).

У Росії органи та установи охорони здоров'я здійснили перехід статистичного обліку на МКБ-10 в 1999 році.

Мета, завдання та сфера застосування МКБ

Метою МКБ є створення умов для систематизованої реєстрації, аналізу, інтерпретації і порівняння даних про смертності і захворюваності, отриманих в різних країнах або регіонах і в різний час. МКБ використовується для перетворення словесної формулювання діагнозів хвороб та інших проблем, пов'язаних зі здоров'ям, в буквено-цифрові коди, які забезпечують зручність зберігання, вилучення та аналізу даних.

МКБ стала міжнародної стандартної діагностичної класифікацією для всіх загальних епідеміологічних цілей і багатьох цілей, пов'язаних з управлінням охороною здоров'я. Вони включають аналіз загальної ситуації зі здоров'ям груп населення, а також підрахунок частоти і поширеності хвороб та інших проблем, пов'язаних зі здоров'ям, у їх взаємозв'язку з різними чинниками.

Основою класифікації МКБ-10 є тризначний код, який служить обов'язковим рівнем кодування даних про смертність, які окремі країни надають ВООЗ, а також при проведенні основних міжнародних порівнянь. У Російській Федерації у МКБ є ще одна специфічна мета. Законодавство РФ (а саме Закон РФ Про психіатричну допомогу ..., Закон РФ Про експертну деятеятельності ...) встановлює обов'язкове застосування поточної версії МКБ в клінічній психіатрії та при проведенні судових психіатричних експертиз.

Структура МКБ-10 розроблена на основі класифікації, запропонованої Вільямом Фарро. Його схема полягала в тому, що для всіх практичних і епідеміологічних цілей статистичні дані про хвороби повинні бути згруповані таким чином:

- епідемічні хвороби;

-конституціональні чи загальні хвороби;

-місцеві хвороби, що згруповано за анатомічної локалізації;

-хвороби, пов'язані з розвитком;

-травми.